"En Yakın Çin: Sincan" Fotoğraf Sergisi

Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, fotoğraf sanatçısı Dr. Sefa Ulukan'ın, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çektiği fotoğraflardan

Eskişehir'de, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, fotoğraf sanatçısı Dr. Sefa Ulukan'ın, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çektiği fotoğraflardan oluşan sergisi törenle açıldı.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı tarafından fakültenin sergi salonunda düzenlenen, "En Yakın Çin: Sincan" adlı serginin açılışında, kentte böyle bir etkinliğin organize edilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Dr. Ulukan da fotoğraf çekmek amacıyla gittiği Sincan'da, Müslüman olması dolayısıyla sevgiyle karşılandığını belirtti.

Uygur Türkleri'nin dilinin, Türkçe'nin bir lehçesi olduğuna değinen Ulukan, "Çok duygusal anlar yaşadık. Oradakiler ekonomik olarak çok zor şartlar altında yaşıyor. 2006 yılında yaklaşık bir ay kaldık. 25 ülkenin fotoğrafçılarıyla oradaydık" dedi.

Ulukan, sergide yer vermediği fotoğraflarından bazılarını, görsel sunum eşliğinde katılımcılara tanıttı.

Vali Koçdemir, kendisine Sincan'da çektiği bir fotoğrafını hediye eden Ulukan'a teşekkür belgesi verdi.

Dr. Sefa Ulukan'ın, 2006'da Çin Fotoğraf Federasyonu'nun davetiyle gittiği Sincan'da çektiği 50 fotoğrafa yer verilen sergi, 28 Şubat'a kadar açık kalacak.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: