En yaratıcı bisiklet

Bisiklet bildiğimiz bisikletken de gayet iş görüyordu. Ama insanoğlunun yeni şeyler keşfetmeye olan sınırsız merakı bisikletlerde de inanılmaz değişikliklere yol açtı.

İşte birbirinden ilginç yaratıcı bisiklet tasarımlarından bazı örnekler:


Bir bakanı bir daha dönüp baktıracak kadar şaşırtıcı bu tasarım Hollanda’nın Helmond kentinde yaşayanlar için özel olarak üretildi. Amaçlanan, hem karada hem de suda kullanılabilecek bir ulaşım aracı yaratmaktı.


Tasarımın sahibi Michael Killian’a göre sürekli karşıya bakarak bisiklet sürmek çok sıkıcı. İşte bu yüzden tıpkı kayak yapar gibi sürülebilecek bir bisiklet icat etti. Ama maalesef herkesin kullanabilceği bir tür değil bu; yalnızca her 10 kişiden 6’sı bu tuhaf bisikleti kontrol etmeyi başarıyor.

Reklam
Reklam

Yirong Yang tarafından tasarlanan bu bisiklet istenilen yöne göre katlanılabiliyor. Böylelikle bisikletin selesinin, direksiyon çubuğunun yerini ve ön ve arka tekerler arasındaki mesafeyi kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Ayrıca ister tek tekerlekli ister çift tekerlekli kullanıp, işiniz bitince katlayıp kaldırabiliyorsunuz.


Dünya nüfusunun gittikçe kalabalıklaşması tasarımcıları gittikçe daha fazla sıkıştırılabilen şeyler tasarlamaya yöneltiyor. Josef Cadek tarafından üretilen bu bisiklet de bu çabanın ürünü. Bu model, daire şeklinde katlanabilmesi sayesinde tren ve otobüse binerken çok rahat taşınılabilen bir tasarım.




Vikingler bir bisiklet tasarlamış olsalardı; kesinlikle böyle bir model ortaya çıkardı. Çelik ağırlıklı, kırmızı tekerlekli, Ortaçağ filmi çeken stüdyolardan fırlayıp gelmiş gibi duran bu model Seattle’daki dağ bisikletçilerinin tasarımı.


Diyelim ki hiperaktif bir insansınız ya da basurunuz azdı ya da herhangi başka bir nedenden oturmak istemiyorsunuz. Üzülmeyin... Bu model tam size göre. Normal bisikletlere göre daha dengeli olan bu modeli hareket ettirmek için tüm vucüdu kullanmak gerektiğinden vücut için de iyi bir egzersiz sağlıyor.

Reklam
Reklam

Şekli, eski günlerdeki üç tekerlekli bisikletleri anımsatıyor. Bu eğimli tekerlekler bisikletin düşük hızlarda da dengede durmasını sağlıyor. Özellikle dengede durmayı öğrenmeye çalışan çocuklar için ideal.


Dizüstü çökmüş bir inasanı andıran bu tasarım çok çeşitli şekillerde kullanılabiliyor. Üzerinde yapılan ayarlamalarla birden fazla kişi tarafından aynı anda kullanılabildiği gibi çocuğunuz büyüse bile aynı bisikleti kullanabiliyor. En önemli özelliğiyse büyük bir kısmının geri dönüştürülebilir materyallerden oluşması.



Bu bisiklet su geçirmez, hafif ve sadece 30 dolar. Aynı zamanda yüzde yüz karton yapısı sebebiyle geri dönüşümlü. Ürünü dizayn eden Phil Bridge düşük ücretli ve doğaya dost bir ürün geliştirmek istemiş. Bu bisiklet, bu güzel görünümünün yanı sıra, en iyi performansa sahip bisikletlerden biri. En azından çalınacak diye üzülmüyorsunuz.



Kare tekerlek biraz tuhaf gelebilir ama, bu bisiklet düşündüğünüzden daha rahatça gidebiliyor. Bunun sırrı, tekerleklerin döndüğü yolun şeklinde gizli. Bu tekerlekler bisikletin düz bir çizgide tutulmasını ve sabit bir hızda gitmesini sağlıyor.

Reklam
Reklam

Tekerlek kısmına yerleştirilmiş ayakkabılarla gerçekten bildiğimiz anlamda yol alabiliyor...


Katlanabilirlik özelliğiyle gerçekten çok ergonomik. 5.5 kilogram ağırlığındaki bu alet 67*30*16 boyutlarında dizayn edilmiş.



Hız tutkunuz varsa gerçekten ideal. Michaelson tarafından dizayn edilen bu bisikletler tamamen aluminyumdan imal edilmiştir.


Görüntüsü aynı bir '+' şeklini andıran bu modeller Fabio Bortolani ve Emmeno Righi tarafından tasarlandı. Görüntüsü oldukça modern...




Sağlam bir tür ahşap malzemeden üretilen bisikletin parçaları özel bir tür yapıştırıcıyla birleştirilmiştir. YAratıcısı Jens Eichler. iki kişi aynı anda kullanabiliyor...



Farklı bir çeşit katlama tekniği olan bu bisikletlerin en önemli özelliği taşıması ve saklanmasının olay olması. Her yere rahatlıkla girebilen bu modelin zinciri yok...


Farklı bir fren sistemine sahip bu bisikletler gece görüşüne de uygun. Uzaktan bile seçilebileceğiniz fosforlu ışık şeridiyle donatılmış.



Çin'de tasarlanan bu bisiklet Pekin Olimpiyatları boyunca sokaklarda dolaştı.

Reklam
Reklam

Bir müzik adamı tarafından dizayn edildi.



Bisikletin çerçeveleri iki ahşap yüzeyden oluşuyor. İki ahşap düz levha arasında yer alan sistem dışardan görünmüyor çünkü tüm bisiklet aksamını iki levha arasında topluyor.


En yaratıcı modellerden biri. Direksiyon bölümünün arkasına doğru uzanan koltuk bölümü oldukça yaratıcı.




Ayakta bisiklet kullanmayı sevenler için ideal.



Açıldığında gerçekten çok rahat kullanımı olan bir bisiklet olabiliyor. Katlandığında ise bir çanta kadar küçülebiliyor.