"En yüksek nokta eğitim"

ESKİŞEHİR (İHA) - Dağıstan Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naida Camukova, dünyada en üst noktada siyasetin görüldüğünü belirterek, "İnsanların alabileceği bilgiyi vermek, alınan bilgiyi kullanabilmek eğitimdir" dedi.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Gazi Teknik Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde düzenlediği, "Öğretmen ve Öğrenci İlişkilerinde Kişisel Gelişim" konulu seminere, 199.37 IQ'su ile dünyanın en zeki insanı olarak bilinen Prof. Dr. Naida Camukova konuşmacı olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Camukova, eğitimi insanlara alabileceği bilgiyi vermek ve insanların aldıkları bilgiyi kullanabilmeleri olarak tanımlayarak, öğretmenlere çok büyük işler düştüğünü ifade etti.

Sadece bilgiyi edinmekle sınırlı kalmayıp, eğitimin kullanılması gerektiğini kaydeden Naida Camukova, "İnsanların alabileceği bilgiyi vermek, alınan bilgiyi kullanabilmek eğitimdir. Okuma-yazmayı öğrenmek eğitim değildir. Onlar eğitimin ilk aşamasıdır. İnsanın elektriği kullanması gibi, yazıyı okumada kullandığı bir araçtır. Eğitim daha ağır şekilde kendini tanıtmalı, dünyamızda ve geleceğimizde yer almalıdır. Dünyada ne yazık ki, en yüksek nokta olarak siyaset görülüyor. Halbuki kişilere göre, bu yüksek noktalar değişebilir. Sanatçıya göre, bu sanattır. Bana göre ise, en yüksek nokta eğitimdir. Eğitim, sanat, kültür, sağlık, siyaset gibi konular bana göre birer çarktır. Bu çarklar birbirlerine bağlıdır. Bu çarklar birbirinin desteğiyle dönmektedir. Ama bu çarkların hepsinin desteğiyle dönen bir çark vardır. O, siyaset çarkıdır. Bu kadar çark kendi içerisinde dönüp, kendi güçlerini harcayarak siyaset çarkını döndürmek zorunda. Çünkü, siyaset çarkı da strateji çarkını döndürüyor. Her türlü konu da stratejiye göre şekilleniyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Seminere, belediye yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.