Enad’a Akülü Araç Hediyesi

CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, İl Genel Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Hoşafçı ile...

CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, İl Genel Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Hoşafçı ile İl Genel Meclis üyesi Orhan Aslan’ın çalışmaları sonucu, İl Özel İdaresi’nden temin edilen 1 adet akülü araç, Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'ne (ENAD) hediye edildi.

Dernekte düzenlenen törende bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, her bireyin potansiyel bir engelli olduğuna dikkat çekerek, engelli vatandaşlara gereken her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Hoşafçı ise, şunları söyledi: “Manisa İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekten Manisa İl Genel Meclisi kararı ile alınan belirli sayıda akülü sandalyeden birini, ENAD aracılığı ile sevgili İlkay Darı kardeşimize vermek için geldik. Değerli konuklar, öncelikle bilmenizi isterim ki CHP, bu türden törenleri kamuoyu ve basın önünde özellikle reklam yapmak ya da siyasi rant elde etmek için kullanmayı genellikle tercih etmez. Bu yöntemi doğru bulmadığımızı bilmenizi isterim, ne olur bizleri yanlış anlamayın. Ancak bu konuda dikkatleri bir noktada toplamak, engelliler ile ilgili farkındalığı sağlamak ve toplumsal duyarlılığı artırmak gerekiyor. Bu törenin özellikle kamuoyu ve basın önünde yapılıyor olmasını, bizim burada bulunuşumuzu lütfen böyle değerlendirin. Değerli konuklar, engelli arkadaşlarımızın neler yaşadığını ve neler hissettiğini anlamak hiç de kolay değil. Mesela şu tekerlekli sandalyeye oturun ve yaklaşık 100 m. gitmeye çalışın, ya da gözlerinizi bağlayın ve caddede karşıdan karşıya geçmeye çalışın. Ancak o zaman onları belki biraz anlayabilirsiniz. Evet, onları anlamak gerçekten zor ama onlara yardım elimizi uzatmak hiç de zor değil. Biliyorsunuz gerek CHP Salihli İlçe Yönetimi gerekse Salihli Belediyesi, engelli vatandaşlarımız için çok çaba harcıyorlar. Biz de Manisa İl Genel Meclisi’nin CHP’li meclis üyeleri olarak hem Salihlimizde hem de diğer ilçelerimizde engellilerimiz için elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz, onların hayatlarını kolaylaştıracak çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi İl Özel İdareleri’nin öncelikli görev ve sorumluluk alanı kırsal alanlardır. Yani köylerimizin yolu, suyu, kanalizasyonu, eğitimi ve sağlığı gibi konular bizim önceliklerimizdir. Ancak bunların dışında bir de toplumsal meseleler vardır ki, İl Genel Meclis Üyesi olarak bunlara da duyarsız kalamayız. Engelli vatandaşlarımız için yapılması gerekenleri de bu sebeple görev alanımızda sayarız. Sevgili İlkay, umuyorum ki bu akülü sandalye senin hayatını biraz daha kolaylaştıracak, başkalarına olan bağımlılığını bir ölçüde azaltacak. Hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: