Endeksin tutunma çabası

İSTANBUL (İHA) - Güne siyasi gelişmelerin etkisiyle satış baskısı altında başlayan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) en yüksek 9128 puana kadar çıkan bileşik endeks, en düşük 8947 puanı gördükten sonra seansı 7.91 puan düşerek 9000 puandan kapattı.

Bir aracı kurum yetkilisi, "Piyasa tamamen siyaset endeksli bir seyir izliyor. Bununla birlikte açıklanan büyüme rakamları dikkate alındığında piyasanın bu seviyelerde oldukça ucuz kalmış olduğu gözleniyor. Bu nedenle ciddi bir satış dalgasının gelmediği de gözleniyor.

Reklam
Reklam

Bu aşamada piyasanın ANAP MKYK'sının ardından gelecek açıklamaları beklediğini söyleyebiliriz. Bu açıklamalar hükümetin düşürülmesi yönünde gelse bile yeni hükümetin kurulması için 45 günlük bir süreye ihtiyaç var bu da seçimlere kadar yeni bir hükümet kurulmadan mevcut hükümetin görev yapmasına olanak tanıyabilir.

Erken seçimi erteletme çabaları bariz bir şekilde görülse bile bu çabaların sonuç vermesinin, kamuoyuna rağmen böyle bir kararın alınmasının mümkün olmayacağını düşünüyorum. Bu nedenle ANAP MKYK'sından çıkacak olumsuz bir kararın piyasayı çok fazla etkilemesin beklemiyorum.

Öte yandan ABD Başkanı Bush'un yarın Birleşmiş Milletlerde yapacağı konuşma da piyasalar açısından büyük önem taşıyor. Piyasa içinde bulunduğumuz haftayı söz konusu gelişmeler nedeniyle satış baskısı altında geçirebilir. Bu baskı endeksi en düşük 8400-500 puan bandına kadar geriletebilir. Fakat gelecek haftadan itibaren piyasanın toparlanacağını ve endeksin yaşanan düşüşe ciddi bir tepki vereceğini düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam