Ender Arslan: Artık baskı rakiplerimizin üzerinde

A Milli Basketbol Takımı'nın deneyimli oyuncularından Ender Arslan, İstanbul’da devam eden kamp çalışmaları esnasında hazırlık...

A Milli Basketbol Takımı'nın deneyimli oyuncularından Ender Arslan, İstanbul’da devam eden kamp çalışmaları esnasında hazırlık süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
Avrupa şampiyonası hazırlıklarının ilk etabını oluşturan İtalya kampının ağır ve yorucu antrenmanlarla geçtiğini söyleyen Ender Arslan, “İtalya’da iyi ve oldukça tempolu çalıştık. Tabii ki Kerem Gönlüm’ün sakatlığı hepimizin moralini bozdu. Kerem bizim için gerçekten önemli bir kayıp ama dediğim gibi genel olarak iyi bir süreç geçirdik. Burada da ağır yüklenme dönemi devam ediyor. Basketball World Cup 10’a kadar da bu tempoda devam edeceğiz. Sonrasında da daha taktik ağırlıklı çalışmaya başlayacağız. Herkes çok istekli. İdmanlar oldukça tempolu geçiyor. Her zaman söylediğimiz gibi, önemli olan Avrupa Şampiyonası’nın başlangıç tarihinde form olarak en üst seviyede olmak. Bunun içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
Başarılı oyun kurucunun İzmir’de 11-14 Ağustos tarihleri arasında mücadele edecekleri Basketball World Cup 10’la ilgili görüşleri ise şu şekilde oldu:
“İyi rakiplerle karşılaşacağız ama orada en iyi oyunumuzu sergilemeyeceğimiz kesin. Şu an yüklenme dönemindeyiz. Tabii ki bir yandan da kazanma alışkanlığını elde etmek istiyoruz. İzmir seyircisi de iyi destek veren bir seyirci. Biz de onlara iyi basketbol izletmek istiyoruz.”
Avrupa Şampiyonası’na dünya ikinciliği apoletiyle katılmanın üzerlerinde hiç baskı yaratmadığını ifade eden Ender, “Geçen sene de madalya hedefimiz vardı ve bu kesinlikle bir baskı yaratmadı. Bana göre artık baskı bizim değil, rakiplerimizin üzerinde. Bizden çekindiklerini rahatlıkla görebiliyoruz. Artık iş bizde bitiyor. Turnuvaya çok hazır bir şekilde gitmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Takımda ilk senesini yaşayan oyunculara da yardımcı olmaya çalıştıklarını aktaran Ender Arslan, “Zaten burası bir aile ortamı gibi. Son 4-5 senedir çekirdek bir kadro var. Yeni gelenleri de tabii ki hemen aramıza aldık ve çabucak adapte oldular. Şu ana kadar her şey mükemmel gidiyor.” sözlerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz