Ender Mağazaları’nda ‘iş Güvenliği Eğitimi’

Türkiye genelinde bulunan 24 şubesiyle alışveriş sektörünün lider firmalarından olmayı başaran Ender Mağazaları, İstanbul’da 4,...

Türkiye genelinde bulunan 24 şubesiyle alışveriş sektörünün lider firmalarından olmayı başaran Ender Mağazaları, İstanbul’da 4, Edirne, Çorlu, İzmit ve Sakarya’daki mağazalarında ‘iş güvenliği eğitimi’ ve ‘risk analizi’ çalışmaları yaptırıyor.

Acar Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından, Ender Mağazaları’nda verilen iş güvenliği eğitimleriyle, tüm personel bilgilendiriliyor. Oluşacak kazaların önüne geçmek için gerekli önlemlerin anlatıldığı eğitimlerde, risk analizi çalışmalarıyla da gerekli planlar ve raporlar hazırlanıp, risk analizleri ve tehlike sınıfları tanımlanıyor.

Reklam
Reklam

Acar Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İş Güvenliği Uzmanı Selçuk Gümüş, Ender Mağazaları’nın iş güvenliği eğitimi ve risk analizi çalışmalarını yaptırarak, çalışanlarının hayatına verdiği değeri gösterdiğini ve olası cezalara karşı da önlemini aldığını belirtti. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile yürürlüğe giren uygulamaların yapılmadığı takdirde, şirketlere ağır sonuçlar getireceğini kaydeden Gümüş, ‘önceliğimiz insan’ sloganıyla bu konuda firmalara destek vermek istediklerini ifade etti.

RİSK ANALİZİ YAPTIRMAYAN VE EĞİTİM VERMEYEN İŞ YERLERİNE CEZA VERİLECEK

Yenilenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile yürürlüğe giren risk analizi yükümlülüğü, 30 Aralık 2012 tarihi ile uygulanmaya başlandı. Kapıcı çalıştıran tüm apartmanlarla, işçi çalıştıran tüm iş yerlerinin yapmakla yükümlü olduğu risk analizi yapılmadığı takdirde, ceza verilecek.

Ocak ayında yapılması gereken zorunlu risk analizi yaptırmayana 3 bin 234 TL, Şubat ayı için 4 bin 851 TL ve yapılmadığı her ay için 4 bin 851 TL ceza uygulanacak. Bu rakam yıl sonuna kadar yapılmadığında ise, çok ciddi paralara tekabül ediyor.

Reklam
Reklam

30 Aralık 2012 tarihi itibariyle bir ceza uygulaması da eğitimle ilgili oldu. Yasaya göre iş güvenliği ve sağlığı konusunda çalışanlarına eğitim vermeyen her iş yerine, çalışan kişi başına bin 78 TL ceza verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: