"EndoBridge 2013 Antalya Kongresi"

Amerikan Endokrin Derneği ile Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği tarafından düzenlenen "EndoBridge 2013 Antalya Kongresi" başladı. 

Amerikan Endokrin Derneği ile Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği tarafından düzenlenen "EndoBridge 2013 Antalya Kongresi" başladı. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Okan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki bir otelde gerçekleştirilen kongrede, 16 ülkeden 450 katılımcının yer aldığını söyledi. Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça olmak üzere 4 dilde gerçekleştirilen kongrede, 45 katılımcının sunum yapacağını belirten Yıldız, "Kongremizde, dünyada genel tıp alanında bizi çok zorlayan, çok fazla görülen diyabet, obezite, kolestrol bozuklukları, metabolizma hastalıkları, kemik erimesi, hormonal hastalıklarla ilgili son gelişmeler ele alınacak" diye konuştu. Yıldız, kongrede Doğu Avrupa, Balkanlar, Rusya ve Arap ülkelerinden ilginç vakaların sunumlarla uzmanlara tanıtılacağına dikkati çekti. Yıldız, Amerikan Endokrin Derneğinin ilk defa ABD dışından bir dernekle işbirliği yaptığını sözlerine ekledi. Kongre, 26 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: