Endonezya Ile Eğitim Ve Sağlıkta Işbirliği

Endonezya Nahdhatul Ulema Derneği yöneticileri, Ankara’da Türk yetkililerle ‘sağlık ve eğitim çalışmaları’ kapsamında bir araya...

Endonezya Nahdhatul Ulema Derneği yöneticileri, Ankara’da Türk yetkililerle ‘sağlık ve eğitim çalışmaları’ kapsamında bir araya geldi.

İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomi Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ev sahipliğinde, Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan toplantıya, Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) yetkilileri de katıldı.

SERIC Genel Direktörü Prof. Dr. Savaş Alpay, Endonezya’nın sağlık ve eğitim alanında en büyük kuruluşlarından biri olan Nahdhatul Ulema Derneği ile iki alanda da işbirliği yapmayı planladıklarını söyledi. USAF Başkanı Doç. Dr. Ekrem Yeter de Endonezya heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, ülke ve dünya sağlığına katkı için birlikte çalışmak istediklerini anlattı.

Reklam
Reklam

Nahdhatul Ulema Derneği Başkanı Dr. Said Agil Siroj ise konuşmasında, “Müslüman bir ülkenin sağlık konusunda bu kadar hassas olmasına sevindim. Birbirimize tecrübelerimizi aktardık. Elde edilen fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Eğitim ve sağlık alanında ciddi projeler ve aktiviteler yapmak istiyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: