Endonezya'da ölü sayısı 25 bini bulablir

CAKARTA (İHA) - Merkez üssü Endonezya'nın batısındaki Sumatra Adası açıkları olan ve yol açtığı dev dalgalarla 10 ülkede binlerce kişinin ölümüne yol açan 9.0 büyüklüğündeki depremde bilanço giderek ağırlaşıyor.

Depremin merkez üssüne en yakın noktadaki Endonezya'da ölü sayısının 25 bini bulabileceği bildirildi.

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla, Sumatra Adası'ndaki Medan kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kesin rakamların henüz belirlenemediğini ancak ölü sayısının 21 bin ila 25 bin arasında tahmin edildiğini söyledi. Depremin büyük bir yıkıma yol açtığı Endonezya'da yardım faaliyetlerini koordine etmekle görevlendirilen Kalla, sarsıntı ve akabinde oluşan dev dalgalarda yaklaşık 10 bin kişinin de yaralandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Endonezya makamlarından yapılan son resmi açıklamada ölü sayısı 4 bin 725 olarak belirtilmişti. Ancak depremin ardından irtibatın kesildiği sahil bölgelerine ulaşıldıkça ölü sayısında büyük artış görülmesinden endişe edildiği kaydedildi.

TAYLAND'DA 700 TURİST ÖLDÜ

Depremin ardından dev dalgaların vurduğu Tayland'ın güneyindeki sahil bölgelerinde ise ölü sayısı bine yaklaştı. İçişleri Bakan Yardımcısı Sutham Sangprathum, deprem sonucu 990 kişinin öldüğünü açıklarken, bunlardan 200'ünün Taylandlı, diğerlerinin ise tatil için bu ülkeye gelen yabancı turistler olduğunu belirtti. Depremden en çok etkilenen Phang Nga eyaletinde ölü sayısının bini aşabileceğini belirten Sangprathum, güneydeki 6 eyalette toplam ölü sayısının ise 2 bini bulabileceğini ifade etti.