Endonezya'da yolcu uçağı düştü

CAKARTA (İHA) - Endonezya'da bir yolcu uçağının, içindeki 109 yolcusuyla ülkenin kuzeyindeki Medan şehrinde meskun bölgeye düştüğü ve alev alarak yandığı bildirildi.

Ulaştırma Bakanı Hatta Radjasa yaptığı açıklamada, Mandala Havayolları'na ait Boeing 737 tipi uçakta kaç kişinin öldüğüne dair henüz net bir bilgi olmadığını kaydetti.
Görgü şahitleri ise, uçağın havalimanından 1-2 kilometre uzaklıkta iken iki parçaya ayrılarak düştüğünü söyledi. Yerel bir televizyon kanalı da uçağın meskun bölgeye düştüğünü ve 20 binanın tahrip olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Bu arada Koran Tempo isimli bir internet haber sitesi, kazadan 8 kişinin kurtulduğunu ve yaralıların yakındaki bir hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Haberde, yaralıların uçak yolcusu mu yoksa bölge halkından mı olduğu konusunda bir bilgi yer almadı.

Öte yandan yanmış cesetlerin toplanmasını denetleyen Syahrial Anas isimli bir doktor, en az 60 kişinin öldüğünü söyledi.

Anas, "Kaza bölgesinde ısının yüksek olması nedeniyle cesetleri toplamakta çok büyük güçlük çekiyoruz" diye konuştu.

Yerel kaynaklar ise uçakta Kuzey Sumatra Eyalet Valisi Tengku Rizal Nurdin, eski vali Raja İnal Siregar ile yerel parlamento üyesi Abdül Halim'in bulunduğunu bildirdi.
Diğer taraftan Ulaştırma Bakanı uçakta 109 kişinin olduğunu açıklarken, Mandala Havayolları sözcüsü Hollan Sianturi RI91 sefer sayılı uçakta 110 yolcu ve 7 mürettebat bulunduğunu duyurdu.