Endüstriyel kazalara müdahale tatbikatı

Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ve Yalova Belediyesi tarafından Endüstriyel Kazalara Müdahale Tatbikatı yapıldı.

Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ve Yalova Belediyesi tarafından Endüstriyel Kazalara Müdahale Tatbikatı yapıldı. Tatbikat süresince Yalova-Bursa yolu kısmen trafiğe kapatıldı.

Yalova’da olası kazalara hazırlıklı olmak için Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ve Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen tatbikat başarıyla sonuçlandı. Senaryo gereği Bursa’dan İstanbul’a sulandırılmış amonyak taşıyan bir tankerde sızıntı tespit edildi. Durumun öğrenilmesi üzerine tanker Bursa-Yalova yolunun terminal mevkiinde durduruldu. İlk olarak çevre güvenliği alınarak trafik kesildi. Ardından olay yerine çağırılan özel donanımlı ekipler sızıntının yaşandığı tankere yaklaşarak müdahale ettiler. Bu esnada UMKE’ye bağlı ekipler de olası bir kazaya müdahale için hazır bekletildi. Tatbikatı gerçek sanan bazı vatandaşlar ise müdahaleyi korku dolu gözlerle izledi. Tatbikat tankerdeki sızıntının önlenmesi sonrasında başarıyla tamamlandı.

Reklam
Reklam

Yetkililer ise düzenlenen tatbikatın 19 Mart 2012 saat 15:00’de düzenlenecek olan tatbikata prova amacıyla düzenlendiğini dile getirdiler. Tatbikata Acil Afet Durum Müdürlüğü Endüstriyel Müdahale Ekibi, Yalova Belediyesi, TASKİP İtfaiye Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: