Enerji Bakanı Yıldız, 3 Ay Boyunca Elektriğe Zam Olmayacağını Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3 ay boyunca elektriğe zam olmayacağını açıkladı.CNBC-e/NTV özel...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 3 ay boyunca elektriğe zam olmayacağını açıkladı.

CNBC-e/NTV özel yayınına konuk olan Taner Yıldız, Sinop'a yapılacak nükleer santral için görüşmelerin Çin ve Japonya ile devam ettiğini söyledi. Yıldız, Güney Kore'nin ise nükleer santral yarışından koptuğunu söyledi.

Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani'nin, Kuzey Irak’tan Türkiye’ye olası bir petrol ihracatının “kaçakçılık” olacağını söylediğinin hatırlatılması üzerine Yıldız, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlattı ve "Kuzey Irak'tan gelecek petrol kaçak olamaz" dedi.

Reklam
Reklam

"İran'dan gelen petrol kaçak değilse bu da olamaz" diyen Yıldız, gerekirse evrakları gösterebileceklerini de ekledi. Yıldız, "19 ülke Kuzey Irak'la sözleşme yapınca sorun olmuyor, Türkiye için neden sorun oluyor?" diye de sordu.

İSRAİL'LE ENERJİ PROJELERİ

İsrail ile ortaklaşa yürütülebilecek enerji projelerinin bu ülkenin Türkiye'den özür dilemesinin nedeni olmadığını aktaran Yıldız, olası projelerin özrün bir "sonucu" olarak ortaya çıkabileceğini belirtti. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'yle işbirliği imkanı varsa bunların kullanılabilir olduğunu belirten Yıldız, "Bunlar konuşulabilir" dedi.

Yıldız, "Nisan-Mayıs-Haziran aylarında elektriğe zam olmayacak" şeklinde konuştu.

Elektrik ve doğalgaza zam olup olmayacağı konusunda konuşan Yıldız, "Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında elektrik zamlanmayacak. Üçer aylık dönemlerle açıklıyoruz. Vatandaşımız lehine kullanmaya gayret ediyoruz. Doğalgaz için de bu ay sonunu bekleyeceğiz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: