Enerji Bakanı Yıldız: Doğalgaz fiyatı 2008'den daha ucuz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Nisan 2012’deki doğalgaz fiyatları, 2008 Aralık ayındaki doğalgaz...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Nisan 2012’deki doğalgaz fiyatları, 2008 Aralık ayındaki doğalgaz fiyatlarından daha ucuzdur.” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. “Doğalgaza ikinci zamdan bahsediliyor. Yorumunuz nedir?” şeklindeki soru üzerine Yıldız, “Biz her ay kendi içinde bunları değerlendiriyoruz, mali bilanço, kendi bütçe rakamlarına bakıyoruz ve değerlendirdikten sonra tekrar kamuoyu ile paylaşıyoruz. O yüzden önceden yapılan tahminlerin, spekülasyonların çok doğru olmadığını söyleyebilirim. Bu konu ile alakalı yapılan açıklamaların vatandaşlarımızın, tüketicilerimizin alışkanlıklarını değiştirdiği kanaatindeyim. O yüzden her ay kendi içerisinde değerlendireceğiz bunları.” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Akaryakıtta taban fiyat uygulaması olup olmayacağının sorulması üzerine Yıldız, “EPDK’nın bu konudaki çalışmalarını kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Yıldız, başka bir soru üzerine, "Nisan 2012’deki doğalgaz fiyatları, 2008 Aralık ayındaki doğalgaz fiyatlarından daha ucuzdur." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Yıldız, "Eğer Kılıçdaroğlu bize Amerika’dan ucuz gaz getiriyorsa biz o gazı almayı taahhüt ediyoruz. Yalnız getiremezse bütün kamuoyu önünde mahcup olduğunu ilan etmesini özellikle istiyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: