Enerji Bakanlığı önünde zam ve mesai protestosu

Başkent’te kendilerine Halkevleri adını veren bir grup, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde gerçekleştirdikleri eylemde...

Başkent’te kendilerine Halkevleri adını veren bir grup, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde gerçekleştirdikleri eylemde doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları protesto etti. Grup, ayrıca Bakan Taner Yıldız’ın çalışma saatleri değişikliğiyle ilgili önerisine bakanlığa çiçek bırakarak tepki gösterdi.
Halkevleri üyesi yaklaşık 70 kişi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde toplandı. “Zamlara itiraz ediyoruz”, “Her haneye 230 kilovat parasız elektrik”, “Zamlar AKP’ye yarar halka zarar” dövizleri taşıyan grup, “Bu zamlarla yaşanmaz zamlar geri alınsın” şeklinde slogan attı.
Grup adına konuşan Gülşah Öztürk, yapılan zamların haksız olduğunu söyledi. Elektrik ve doğalgaz zammından sonra vergi zammı da yapıldığını belirten Öztürk, “Zam yapılan kalemlerin tüm temel tüketim mallarına zincirleme etkide bulunacağı ortadadır. Tüketici vergilerinin artırılması ise AKP hükümetinin krizin yükünü halkın sırtına yükleyeceğinin itirafıdır.” dedi. Öztürk, zamlar geri alınana kadar protesto etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın, "Mesai saat 06.00'da başlasın. Cumartesi günleri de çalışılsın" önerisine de tepki gösteren grup, Bakan Yıldız’a yanlarında getirdiği çiçeği vermek istedi. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından grup, çiçeği görevlilere teslim ederek buradan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz