Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul:

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "Kızarak, küserek memur sendikalarının içini boşaltmak, onların aleyhinde konuşmak bize yakışmaz, bunlar geleceğimiz

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "Kızarak, küserek memur sendikalarının içini boşaltmak, onların aleyhinde konuşmak bize yakışmaz, bunlar geleceğimiz için tehlikeli şeylerdir" dedi.

Tonbul, öğretmenevinde düzenlenen Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi İl Divan ve İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de müsteşardan hizmetlisine kadar herkesin memur statüsünde olabildiğini, Avrupa'da ise memurların çeşitli kısımlara ayrıldığını söyledi.

Anayasaya göre memurların ve emeklilerin özlük ve sosyal hakların toplu sözleşmeyle verildiğini ifade eden Tonbul, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bu şu demek, biz emekli de olsak ya da Allah geçinden versin ölsek bile, bizden sonra çocuklarımıza kalacak özlük şartlarımız yine toplu sözleşmeyle belirlenecek. Bu yüzden kızarak, küserek memur sendikalarının içini boşaltmak, onların aleyhinde konuşmak bize yakışmaz, bunlar geleceğimiz için tehlikeli şeyler. Çünkü birileri halen 'Memurlara neden toplu sözleşme hakkı verildi-, Nereden çıktı bu toplu sözleşme-, Eskiden ne güzeldi, kanunla düzenleniyordu, biz ne dersek o oluyordu' diyor. Eğer bir sendikayı beğenmiyorsanız, diğer bir memur sendikasına gider üye olursunuz. Ama bence bunu yapmak yerine, içinde bulunup elinizi taşın altına koymanız en güzelidir."

Tonbul, yeni anayasayla ilgili de beklentilerinin olduğunu belirterek, insanından ve memurundan korkmayan bir anayasa istediklerini kaydetti.

Muhabir: Kasım Sakallı/Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: