Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’nca düzenlenen “Foto Voltaik Modüler ve Güneş Enerji Termik Sistemleri" eğitim seminer başladı.
OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan seminere; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, TMMOB Samsun şubesi Başkan yardımcısı Özkan Er, Lem Solar Kurucu Üyeleri Dr. Ender Balcı ve Veli Mersin, Türkiye’nin çeşitli illerinden davetli mühendisler ile öğretim üyeleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı Özkan Er, “Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve LEM SOLAR Güneş Enerji Sistemleri Firması işbirliği ile, ‘Oda, Üniversite ve Sanayi Protokolü’ kapsamında, ‘Foto Voltaik Modüler ve Güneş Enerji Termik Sistemleri’ konulu seminerimiz başladı. Odamız yurdun doğal kaynaklarının ülke ve toplum yararları doğrultusunda işletilmesini, üretimin artırılmasını, yurt sanayisinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak ve bunları üyelerinin ve sanayinin yararına sunmak gibi bir görev üstlenmiştir. Teknoloji yüksek ivmeli gelişimiyle üretim sürecinde var olan bileşenlerin kendilerini sürekli yenilemelerini zorunlu kılmaktadır. Artan bilgi birikimine hızla ulaşmak, edinilen deneyimleri paylaşmak ve üretim süreçlerini değerlendirmek için sürekli eğitim şarttır. Seminerimizin konusu enerji sistemleridir. Enerjinin güvenilir, zamanında, kesintisiz ve çevreye uyumlu temin edilmesi politikası çerçevesinde, yerli, yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretimine yönelmenin yanı sıra, ağırlık verilmesi gereken temel bir politika da, enerji verimliliğinin artırılmasıdır” dedi.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ise, “Enerji konusu ülkemiz için son derece önemlidir. Samsun bölge olarak enerji üssü olma yolunda ilerliyor. Dünyada ise firmalar yeni enerji kaynaklarına büyük yatırımlar yapıyorlar. Bu yatırımlardan en önemlisi; güneş enerjisi konusu bu seminerimizde 2 gün boyunca tartışılacak. Dünyada bu konuda geri kalmamamız gerektiği bilinci toplumumuzda oluştu. Bu araştırmalar için Teknoparkların büyük önemi var. OMÜ Teknopark binamız 2013 yılı bitmeden hazır olacak. Sanayiciler için önemi çok büyük olan bu araştırma geliştirme merkezlerinde firmalar her türlü alt yapı ve laboratuvarı hazır bulacaklar. Bu imkanlar da kendilerine dışarıda çok pahalı olan Ar-Ge araştırmalarını üniversitede daha az maliyetli yapma olanağı verecek. Bu eğitim seminerinin çok faydalı geçeceğini umuyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Lem Solar Kurucu Üyesi Dr. Ender Balcı Güneş enerji sistemlerinin üretim kimyasal değerleri konusunda bir sunum yaptı. Seminer 2 gün boyunca devam edecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz