"Enerji Hanım" Konya'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen "Enerji Hanım" eğitim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen "Enerji Hanım" eğitim projesi toplantısı Konya'da yapıldı.

Bir otelde düzenlenen programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın eşi Selma Yıldız, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ve AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı katıldı.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomide çok büyük performans gösterdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Enerji üretiminin önemli olduğunu ifade eden Öztürk, enerjiyi kullanabilmenin ve tüketebilmenin de üretim kadar önemli olduğunu belirtti.

Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Genel Başkanı İbrahim Çağlar da Türkiye'nin enerji tüketiminin her geçen gün arttığını vurguladı.

Enerji verimliliği konusunda Türkiye'de bilinç oluşturmanın peşinde olduklarını dile getiren Çağlar, kadınların evin ekonomisindeki önemine dikkati çekti.

"Enerji Hanım" karakterini canlandıran tiyatro ve sinema oyuncusu Süeda Çil ise programa katılan kadınlara, evlerde enerjinin nasıl daha verimli kullanılabileceği konusunda bilgi verdi.

Programın sonunda, projeye katılanlara çekilişle buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektrikli ev aletleri hediye edildi.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat / Metin Bolat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: