"Enerji Hanım Projesi"

Enerji Verimliliği Derneği Başkanvekili Ali Kibar, "Amacımız kullanılan enerjiyi daha etkin, daha verimli ya da daha akıllı kullanarak bu tasarrufu

Enerji Verimliliği Derneği Başkanvekili Ali Kibar, "Amacımız kullanılan enerjiyi daha etkin, daha verimli ya da daha akıllı kullanarak bu tasarrufu sürdürülebilir şekilde sağlayabilmek ve ileri ki nesillere intikal ettirmek" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarının inisiyatifiyle, enerji verimliliğinin sağlanması ve bireylere anlatılması amacıyla oluşturulan "Enerji Hanım Projesi"nin Kars'taki tanıtım toplantısına katılan Kibar, enerji kaynaklarının akıllı şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin enerji tüketiminin gün geçtikçe arttığına dikkati çeken Kibar, enerjinin verimli şekilde kullanılması için yola çıktıklarını ifade ederek, "Bizler kadınlarımızı evin ekonomisti olarak değerlendiriyoruz. Kadınlarımız aracılığıyla toplumumuzun her katmanına ulaşarak enerji verimliliği konusunda bilinç oluşturma gayreti içindeyiz" diye konuştu.

Kibar, proje kapsamında kadınlara yönelik, enerjinin verimli kullanılması konusunda anket yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ülke genelinde bugün 10'uncu programımızı gerçekleştiriyoruz. Dernek olarak 20 ilimizde toplamda 20 bin kadınımıza kampanyayla ilgili mesajlarımızı ulaştırma hedefindeyiz. Amacımız kullanılan enerjiyi daha etkin, daha verimli ya da daha akıllı kullanarak bu tasarrufu sürdürülebilir şekilde sağlayabilmek ve ileri ki nesillere intikal ettirmek. Sizin yapacağınız ufak tasarruflar, atacağınız ufak adımlar, çok daha büyük hedeflerin ve ülkemiz için de ileriye yönelik tasarrufların oluşumuna imkan sağlayacaktır."

Reklam
Reklam

Kars Valisi Eyüp Tepe de Türkiye'nin enerji anlamında dışa bağımlı bir ülke olduğunu ifade ederek, "Maalesef yenilenebilir kaynaklarımızı da çok verimli kullanamıyoruz. Bizim çok önemli bir kaynağımız var, o da annelerimiz, kadınlarımız" şeklinde konuştu.

"Enerji Hanım" karakterini canlandıran tiyatro ve sinema oyuncusu Süeda Çil ise programa katılan kadınlara, evlerde enerjinin nasıl daha verimli kullanılabileceği konusunda bilgi verdi.

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: