"Enerji Hanım" Projesi Tanıtıldı

Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili Adnan Ulubaş, "Evde yapılabilecek ufak tefek bazı hareketlerle Türkiye'de 4 milyar liralık tasarruf yapabilme

Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili Adnan Ulubaş, "Evde yapılabilecek ufak tefek bazı hareketlerle Türkiye'de 4 milyar liralık tasarruf yapabilme ve verimliliğimizi artırma şansımız var" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı inisiyatifiyle, enerji verimliliğinin sağlanması ve bireylere anlatılması amacıyla oluşturulan "Enerji Hanım" projesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Ulubaş, burada yaptığı konuşmada, Edirne'nin sanayisi, tarımı ve komşularıyla Türkiye'nin örnek teşkil edilen şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Edirneli hanımların enerji konusunda üzerine düşen önemli görevler olduğunu belirten Ulubaş, "Enerji Hanım" projesiyle anne ve ninelerden kalan yöntemlerle enerji tasarrufu sağlamanın öğrenileceğini ifade etti.

Türkiye'de geçilen 10 yılın önemli olduğunu ve gelecekteki 10 yılın daha da başarılı geçeceğine inandığını anlatan Ulubaş, şunları kaydetti:

"Enerji tüketimimizin daha da yukarı rakamlara çıkacağına yürekten inanıyorum. Çünkü enerji tüketimi gelişmişlik ölçüsüdür. Fakat verimlilik ile alakalıdır bu. Yani biz hem verimliliği sağlayıp, tüketimimizi artırabiliyorsak, üretimimizi artırabiliyorsak o zaman başarılıyız. Evde yapılabilecek ufak tefek bazı hareketlerle Türkiye'de 4 milyar liralık tasarruf yapabilme ve verimliliğimizi artırma şansımız var. Bu 4 milyar lira ne demek- 200 hastane demek bir yılda. 400 okul demek, binlerce kilometre yol demek, sağlık kuruluşları demek binlerce. Bunların tamamını bireysel ve ailesel olarak ödesek de Türkiye Cumhuriyeti olarak ödüyoruz ve bunlardan mahrum kalıyoruz. Daha bugün ilerleme kaydedecekken, hayat standartlarımızı daha müreffeh hale getirecekken, ufak tefek dikkatsizliklerimiz yüzünden bunları kaybediyoruz."

Reklam
Reklam

-"Türkiye'nin enerji arzı açsından hiçbir problemi yok"-

Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Neslihan Yüksel de Türkiye'nin enerji arzı açısından hiçbir problemi olmadığını söyledi.

Ülkenin enerji kaynakları açısından sınırda olan bir coğrafyada bulunduğunu ifade eden Yüksel, şöyle devam etti:

"Enerjinin sınırda olduğunu düşündüğümüzde, enerjinin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle enerji ithalatını azaltmak, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yediden yetmişe herkese önemli görevler düşüyor. Enerji verimliliği konusunda çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle hepimiz için önemli sorumluluklar var. Bu nedenle böyle bir kampanya başlattık. Kampanyaya kadınlarla başladık. Bunun nedeni, konutlarda elektriğin büyük bir kısmının kadınlar tarafından tüketiliyor olmasıdır. Kadının aile içerisinde yapıcı etkiye sahip olması nedeniyle de kadınlar üzerinden bu kampanyaya başladık."

Konuşmaların ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın projeyle ilgili görüntülü mesajları yayımlandı.

Reklam
Reklam

"Enerji Hanım" karakterini canlandıran tiyatro ve sinema oyuncusu Süeda Çil ise programa katılan kadınlara, evlerde enerjinin nasıl daha verimli kullanılabileceği konusunda bilgi verdi.

Programın sonunda, projeye katılanlara çekilişle buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektrikli ev aletleri hediye edildi.

Muhabir: Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz