Enerji Holdingi Çalışanları Adına Toplu Iş Sözleşmesi Imzalandı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile bir enerji holdingi arasında bin 100 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası ile bir enerji holdingi arasında bin 100 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandığı bildirildi. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, yazılı açıklamasında, sendika genel merkezinde imzalanan sözleşmenin 1 Ocak 2013-31 Aralık 2014 arasını kapsadığını belirtti. Sözleşmede, aynı işi yapan ancak farklı ücret alanlarla ilgili düzenleme yapıldığını vurgulayan Alabaş, şunları kaydetti: "Ücretlerde, sözleşmenin birinci yılının ilk altı ayında yüzde 4, ikinci altı ayında yüzde 4 artış sağlandı. İkinci yılın birinci ve ikinci 6 aylarında ücretlerde bir önceki dönemin tüketici fiyat endeksine göre artış yapılacak. Ayrıca ulaşım ve yemek yardımı için aylık 160 lira, sosyal yardım için aylık 65 lira, Ramazan ve Kurban bayramları için sözleşmenin birinci yılında beşer, ikinci yılında ise 10'ar günlük ücret tutarında bayram harçlığı verilmesi konusunda da anlaşmaya varıldı. İlk sözleşmeyle sosyal haklarda da kazanımlar sağlandı. Buna göre işçinin evlenmesi halinde 5, eşinin doğum yapması halinde 3, sağlık kuruluşlarında muayene için 1, doğal afetlerde 5 gün ücretli izin hakkı elde edildi." Holdinge bağlı Kandilli ve Amasra'daki iş yerlerinde çalışan bin 100 madencinin ilk toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını belirten Alabaş, açıklamada, "Arkadaşlarımız için çok iyi bir sözleşme yaptığımızı söyleyemiyoruz ama bu bir başlangıç ve ilkler her zaman zor olur. İkinci toplu iş sözleşmenin daha iyi olacağını biliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: