Enerji-Sen Genel Başkanı Karapınar: "Kamu çalışanları ekonomik açıdan zor bir süreç yaşamaktadır"

Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, "Kamu çalışanları ekonomik açıdan zor bir süreç yaşamaktadır" dedi.

Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, "Kamu çalışanları ekonomik açıdan zor bir süreç yaşamaktadır" dedi.

Türkiye Kamu-Sen'in düzenlediği programda, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Elazığ, Bingöl, Muş, Ağrı, Kars ve Artvin'den gelen sendika üyeleri, Erzurum Öğretmenevi önünden İstasyon Meydanına kadar yürüdü.

Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kamu çalışanlarının hak ettiği konumda olmadığını, geçim sıkıntısı içerisinde olduklarını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

İstihdam politikasının yanlış olduğunu öne süren Karapınar, şunları kaydetti:

"Kamu çalışanları ekonomik açıdan zor bir süreç yaşamaktadır. Kamu çalışanları çocuklarına harçlık veremez duruma gelmiştir. İş güvencesi ortadan kalkmış, taşeronlaşma ve işsizlik artmıştır. Hükümet kamu çalışanlarının maaşlarında düzenleme yapmalıdır. Toplu sözleşme masasında memurların pazarlanmasına asla müsaade etmeyeceğiz ve kamu görevlilerimizin toplu sözleşmelerdeki gözü, kulağı, sesi ve gerçek temsilcisi olacağız."

Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Başkanı Müfit Bayraktar da kamu çalışanlarının yaşam standartlarının her geçen gün düştüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından, davul zurna eşliğinde halay çeken sendika üyeleri daha sonra dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz