Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı: Kuyuların Yeniden Açılması, Açılımların Sonucu

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, güneydoğuda daha önceden kapatılan petrol kuyularının yeninde açılması...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, güneydoğuda daha önceden kapatılan petrol kuyularının yeninde açılması konusunda açıklama yaptı. Taner Yıldız, “Kuyuların yeniden açılması, açılımlara destek değil sadece açılımların sonucu olabilir.” dedi.

Kastamonu Üniversitesi’nin 7’nci yıl kutlamaları dolayısıyla kente gelen Bakan Yıldız, KÜ Merkezi Kafeteryası’nda düzenlenen programa katıldı. Törende Rektör Seyit Aydın, üniversitenin 7 yıl içerisindeki gelişimi ve büyümesi hakkında detaylı bilgi verdi. Daha sonra Bakan Yıldız’a fahri doktor unvanı verilerek biniş giyme töreni gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Taner Yıldız, kürsüye geçerek katılımcılara ilk dersini verdi. Bakan Yıldız, hükümetin eğitim konusundaki politikalarından söz ederek her ile bir üniversite projesi ile illerin kalkınmasına destek olacak üniversitelerin açıldığını ve Kastamonu Üniversitesi’nin de bunlardan biri olduğunu, kısa zamanda çok yol kat edildiğini kaydetti.

Yıldız, konuşmaların ardından üniversite topluluklarının açtığı stantları ziyaret ederek görevli öğrencilerle sohbet etti. Üniversitedeki törenin ardından valiliği ziyaret eden Bakan Yıldız, Kastamonu’da son dönemde çıkarılan madenler ve ilçelerin gelişimine değinerek Kastamonu için madenlerin büyük önem arz ettiğini ifade etti. Bakan Yıldız, yatırımcıların Kastamonu’ya destek vermesi gerektiğini ve yapılan çalışmaların büyük istihdam olanakları sağlayarak ilçelerin, bağlı olarak ilin büyük bir atılım gerçekleştireceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz