Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Gündemi Değerlendirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'ye satılan elektriğin kesilmesinin ise teknik değil siyasi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'ye satılan elektriğin kesilmesinin ise teknik değil siyasi bir konu olduğunu belirterek "Su ise bu konunun dışındadır" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gündemi katıldığı programda TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'a değerlendirdi. İmzaları atılan TANAP projesinin Nabucco'nun alternatifi olmadığını söyleyen Bakan Yıldız, Suriye'ye satılan elektriğin kesilmesinin ise teknik değil siyasi bir konu olduğunu belirtti. Bakan Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise milli meseleye destek olmamakla suçladı.

Reklam
Reklam

Bakan Yıldız, Suriye'ye satılan elektriğin her an kesilebileceğinin işaretini vererek ,"Elektriği siyasi kararın bir parçası olarak değerlendiririz. Suriye Elektriğinin yüzde 7'sini biz satıyoruz. Teknik açıdan verebiliriz de vermeyebiliriz de. Siyasi karardır. Su ise bu konunun dışındadır" dedi.

Enerji Bakanı Yıldız, MHP'ye Suriye konusundaki yaklaşımı nedeniyle teşekkür ederken, CHP'yi ise eleştirerek şunları dedi:

"Kılıçdaroğlu'ndan iyi bir konuşma bekliyordum. Sukütu hayale uğradım. Bu üzerinden siyaset yapılacak bir mesele değildir. Sıkıntılı anlarda iktidar-muhalefet bir noktada buluşur."

Suriye konusunda Türkiye ile Rusya arasındaki görüş ayrılığının ortak yatırımları etkilemeyeceğini kaydeden Bakan Yıldız, "Böyle bir problemin Rusya ile ilişkilerimize sıkıntı getireceğini anlamına gelmiyor. Suriye uluslararası desteğini kaybediyor. Rusya ve Çin desteği kayboluyor. Rusya bunu eninde sonunda görecektir" şeklinde konuştu.

Enerji Bakanı, İstanbul'da imza altına alınan TANAP projesinin Nabucco'nun alternatifi olmadığını belirterek, "NABUCCO'nun ciddi bir tamamlayıcısı unsurudur. Biri diğerini tamamlamaktadır. Güneygaz ise AB'nin doğalgaz talebinin bir parçasıdır. 7 milyar Dolarlık TANAP istihdam ve yatırım demek.TANAP taşıyıcı bir projedir. Taşınan gazın üzerinden para kazanacağız anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Bakan Yıldız, hangardan çıkan HÜRKUŞ'dan ise övgüyle bahsetti ve insansız hava aracı ANKA'lara ilişkin bilgi vererek şunları kaydetti: " 7-8 bin fitten bizi görüntüledi. Önümüzdeki Nisan ayının sonunda hizmete girecek. Simülasyonda Başbakanımız HÜRKUŞU kaldırıp indirdi.

Taner Yıldız, Türkiye'nin terör sorununu mutlaka çözeceğini belirtirken, KKTC'deki sondaj çalışmalarının ve kayagazı çıkarma çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz