Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Gittiğimiz uluslararası toplantılarda böyle bir performansı nasıl yakaladığımızı soruluyor. Türkiye son 10 yılda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Gittiğimiz uluslararası toplantılarda böyle bir performansı nasıl yakaladığımızı soruluyor. Türkiye son 10 yılda herhangi bir gömü, define bulmadı ama en önemli kaynağını, bence insan kaynağını buldu" dedi.

Hızlı trenle Konya'ya gelen ve ilk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden Yıldız, ardından Selçuklu Belediyesi Gençlik Merkezi'nin Selçuk Üniversitesi (SÜ) Alaaddin Keykubat Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Kariyer Günleri" programına katıldı.

Reklam
Reklam

Üniversite öğrencilere seslenen, kariyerin, eğitimin bittiği yerde başladığını ve insan hayatını şekillendirdiğini söyleyen Yıldız, iyi kariyer yapmanın da bir takım şartları olduğunu, bu şartlardan en önemlisinin de çalışmak ve bir şeye niyet edip ona azmetmek olduğunu vurguladı.

"Hayatta en az 2 yabancı dille beraber hem ülkemize hem çevremize hizmet edebileceğimiz bir alanı oluşturmamız lazım" diyen Yıldız, bu şekilde öğrencilere yalnızca eğitim aldıkları bölümle ilgili değil, aynı zamanda sosyal hayat, siyasetle de alakalı söyleyebileceklerinin olabileceğini anlattı.

Bakan Yıldız, "Bunları özgürce ifade etmeyle alakalı söyleyecekleriniz olacak. Bu demokratik ortamda bu anlatılanların zaman zaman kesintiye uğradığı anlar oldu. 1960, 1970 ve 1980 yıllarında yaşananlar hem zihni hem de ekonomik gelişimlerimizi engelledi ama Türkiye büyüyor, ilerliyor ve genişliyor. Yalnızca ekonomisiyle, iradesiyle değil aynı zamanda beyniyle, zihniyle, vicdanıyla ve kalbiyle beraber büyüyor. Yani obez bir büyüme yok. Bizler, her bulunduğumuz alanda bu değişimi yönetebiliyor olmamız lazım" dedi.

Reklam
Reklam

Gençliğin okuyan, düşünen ve o düşündüklerini söyleyebilen bir yapı içeresinde olması gerektiğini dile getirerek, "Sokaklarda kavga eden, kahvehanelerde vakit dolduran bir gençlik tasavvur etmiyoruz. Böyle bir hedefimiz yok" diyen Yıldız, 1979'da İstanbul Teknik Üniversitesi'ne girdiğindeki günlerini şöyle anlattı:

"Yalnızca fikirlerinize değil, hangi ilden geldiğinizi sorarak dahi o üniversiteye girebildiğiniz veya devam edemediğiniz üniversiteler vardı. Bana 1. gün sordular; 'Nereden geliyorsun', Kayseri'den.. 'Bundan sonra buraya gelmeyeceksin' dediler. Şimdi ülkenin her fikrine sahip olan kişinin bunları rahatlıkla üniversitelerde söyleyebildiği ortama giriyoruz. Özgürlüklerle globalleşen dünyada, ekonomilerin globalleştiği ama politikaların daha ulusallaştığı bir ortamdayız. Bu paradoksları çözecek bir gençliğin yetiştiğini görüyorum."

Gelişen, büyüyen Türkiye'nin, küçülen eğitimi olmayacağını, tam tersi büyüyeceğini anlatan Yıldız, bundan sonra beyin göçünün Türkiye'den yurt dışına değil, yurt dışından Türkiye'ye doğru olacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Yıldız, daha güzel bir Türkiye'yi gelecek nesillere bırakabilmek için gece gündüz demeden çalışacaklarını dile getirerek, "Gittiğimiz uluslararası toplantılarda böyle bir performansı nasıl yakaladığımız soruluyor. Türkiye son 10 yılda herhangi bir gömü, define bulmadı ama en önemli kaynağını, bence insan kaynağını buldu. O yüzdendir ki sizlerin yetişecek olması çok önemli. En önemli yatırım insana yapılan yatırım" diye konuştu.

Programa, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversite öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektiren Taner Yıldız, ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı makamında ziyaret etti.

Altay ile bir süre sohbet eden Yıldız, ardından hızlı tren ile tekrar Ankara'ya gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: