Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Türkiye’de son 10 yılda Edirne’den Kars’a olan uzaklığın 2 katı kadar sondaj yapıldığını ifade eden...

Türkiye’de son 10 yılda Edirne’den Kars’a olan uzaklığın 2 katı kadar sondaj yapıldığını ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Büyüyen Türkiye’nin tabii ki küçülen petrol sektörü, doğalgaz sektörü olmaz” dedi.

651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılmak için Edirne’ye gelen Bakan Taner Yıldız, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan Türkiye’nin en büyük doğalgaz çevrim santrali olan Hamitabad Doğalgaz Çevrim Santrali’nde incelemelerde bulundu. Burada Bakan Yıldız’ı Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Genel Müdür İbrahim Kapusuz ve çalışanlar karşıladı. Genel Müdür Kapusuz’dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Yıldız, santral çalışanları ile fotoğraf çektirdi.

Reklam
Reklam

Yıldız, çevrim santralinde incelemelerde bulundu. 135 metre yüksekliğindeki soğutma türbinlerini gezen Yıldız, soğutma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

"TÜRKİYE’NİN UZUNLUĞUNUN 2 KATI KADAR SONDAJ YAPTIK"

İncelemenin ardından Yıldız çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Türkiye’de son 10 yılda Edirne’den Kars’a olan uzaklığın 2 katı kadar sondaj yapıldığını ifade eden Yıldız, “Türkiye’de 60 yıldan beri doğalgaz ve petrol aranıyor. Bu arama faaliyetlerine 12 milyar dolar para ayırdık. Türkiye’de Edirne’den Kars’a kadar olan uzaklığın 2 katı kadar sondaj yapıldı. Türkiye’nin boyunun iki katı kadar sondaj yapıldı. Bu hummalı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Son 10 yılda bütün yapılan sondaj çalışmalarının 3’de biri kadar sondaj çalışması yapıldı. AK Parti hükümetlerimizle beraber çok fazla faaliyet yapıyoruz diyoruz ama büyüyen Türkiye’nin tabii ki küçülen petrol sektörü, doğalgaz sektörü olmaz. Onları da aynı şekilde büyütmüş oluyoruz” dedi.

"ISRARLA VE İNATLA ARAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ"

Reklam
Reklam

Israrla ve inatla arama çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Yıldız, “Bizim TPAO’da arama faaliyetlerimize ayırdığımız ödenek 10 yıl öncesine göre tam 13 kat artırıldı. Israrla ve inatla aramalarımıza devam edeceğiz. Bu tür santrallerimizde yerli kaynakları kullanabilelim” dedi.

Hamitabad Doğalgaz Çevrim Santrali’nin özelleştirileceği bilgisini veren Bakan Yıldız, “Özelleştirme kapsamında Hamidabad ile ilgili çalışmalarımız da tekrarlanacaktır. Özelleştirme İdaresi ile program yapıp buranın özelleştirilmesine gideceğiz" dedi.

Yıldız, çevrim santralindeki incelemesinin ardından TPAO doğalgaz üretim kuyusunda incelemelerde bulundu. TPAO bölge binasında akşam yemeğine katılan Yıldız, daha sonra İstanbul’a hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: