Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Hatay'da:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Başbakan Erdoğan'ı kimseye vermeyeceğiz, Başbakanımızı kimseyle pazarlık konusu etmeyeceğiz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Başbakan Erdoğan'ı kimseye vermeyeceğiz, Başbakanımızı kimseyle pazarlık konusu etmeyeceğiz" dedi. Hatay'daki temaslarına ilk olarak BOTAŞ Dörtyol İşletme Müdürlüğü'nden başlayan Bakan Yıldız, burada incelemelerde bulunarak yetkililerden işletme hakkında bilgi aldı. Daha sonra Dörtyol'da partisinin seçim bürosunun açılışını yapan Yıldız, burada halka seslendi. 2002 yılında iktidara gelen ve her 6 ayda bir ömür biçilen AK Parti'nin 12. yılına girdiğini belirten Yıldız, "Türk milletinin bize verdiği emaneti 17 Aralık süreciyle bizden geri almak istediler, ortada çok büyük bir oyun var. Bu yönüyle bakıldığında 30 Mart'ta yapılacak seçimler yerel seçim olmaktan çok genel seçim olma özelliği taşımaktadır" dedi. Türkiye'nin her yükselme hamlesine başladığında dış güçler tarafından engellenmeye çalışıldığını vurgulayan Yıldız, "Bu defa Başbakan Erdoğan'ı kimseye vermeyeceğiz. Başbakanımızı kimseyle pazarlık konusu etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin siyasi istikrarının AK Parti'nin siyasi istikrarıyla özdeş hale geldiğini aktaran Yıldız, bugünkü Türkiye'den daha güzel bir Türkiye için koşturduklarını belirterek, AK Parti'nin adayları için halktan destek istedi. Sarıseki beldesindeki konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın ölmesi için 3 yıldır dua edildiğini dile getiren Yıldız, "Bu bir Müslümana yapılabilir mi, Türkiye'ye hizmet eden insana yapılabilir mi? Onlar bizim kardeşlerimiz, onlar saf ve temiz duygularla beraber çalışan kardeşlerimiz ama bu hareketin bir kısım yönetenleriyle aynı derecede iyi niyetli olmadıklarını bilmemiz lazım. Biz yapan olacağız, yıkan değil, biz düzelten olacağız, bozan değil" diye konuştu. Payas Ticaret Odası'nda sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Yıldız, Türkiye'nin enerji politikaları ve stratejilerini anlattı. Türkiye'nin enerji konusunda 12 ülkeye resmi danışmanlık hizmeti verdiğinin altını çizen Yıldız, şunları kaydetti: "Türkiye bütün yatırımlarını enerjiyle birlikte büyütecek. Yeni teşvik mekanizmaları getiriyoruz. 5. bölge teşviklerinden yararlanarak, enerji tasarrufuyla alakalı işlem yapan herhangi bir fabrika nerede olursa olsun bu teşviklerden yararlanacak. Enerji verimliliği ve tasarrufuyla, yerli kaynakları kullanarak 15 milyar liralık tasarruf etme imkanımız olacak, bu potansiyel Türkiye'de mevcut." Bakan Yıldız, daha sonra sanayici ve iş adamlarının sorularını cevapladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: