Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kayseri'de

Kayseri'de imam hatip ortaokulunu hizmete açan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu ülkenin idaresine elini koyan irade, sizden

Kayseri'de imam hatip ortaokulunu hizmete açan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu ülkenin idaresine elini koyan irade, sizden aldığı destekle imam hatiplerin, meslek liselerinin aynı şekilde eğitim öğretimine devam etmesi gerektiğine karar kıldı" dedi.

Yıldız, Eskişehir Bağları Osmanlı Mahallesi'nde Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Hacı Ali Karamercan İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok büyük bir değişim içerisinde olduğunu belirtti.

İmam hatip liselerinin 28 Şubat sürecinde ne hale geldiğini, 'bir daha geri getirilemez' denildiğini hep birlikte gördüklerini ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Bundan 50-80 yıl önce değil, 12-13 yıl öncesini diyorum. Ama hamd olsun bu ülkenin idaresine elini koyan irade, sizden aldığı destekle imam hatiplerin, meslek liselerinin aynı şekilde eğitim öğretimine devam etmesi gerektiğine karar kıldı. Bunu hep birlikte aldığımız kararla yaptık. Burada vatanını, milletini, dinini, diyanetini seven gençlerin yetişmesini istiyoruz. Büyüdüklerinde, belediye başkanlığını, valiliği, bakanlığı teslim edeceğimiz gençlerimizin yetişmesini istiyoruz."

Bakan Yıldız, konuşmasının ardından 20 derslikli, 309 öğrencinin eğitim gördüğü okulu hizmete açarak, sınıfları dolaştı. Girdiği bir sınıfta öğrencilerle sohbet eden Yıldız, bir öğrencinin kravatını düzeltti.

Bakan Yıldız, açılışın ardından aynı mahallede Melikgazi Belediyesi'nin yaptıracağı pazar yeri ve düğün salonu ile havaalanı yolu üzerinde hayırsever iş adamı Nurettin Öztürk tarafından yaptırılacak Nurettin Öztürk İlköğretim Okulu'nun temel atma törenlerine de katıldı.

Yıldız, törenlerin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Merkezi'nde tedavi gören babasını da ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: