Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’ın Açıklamaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin son on yılda büyük mesafeler katettiğini belirterek,...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin son on yılda büyük mesafeler katettiğini belirterek, “Türkiye yalnızca ekonomisiyle değil; yalnızca idaresiyle değil; yalnızca siyasetiyle değil; aynı zamanda beyniyle, zihniyle, kalbiyle, vicdaniyle, basireti ve ferasetiyle beraber büyüyor” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Haliç Kongresi’ndeki iftar yemeğine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Dünya büyüyor ama Türkiye dünyanın büyüme hızından daha fazla büyüyor. Ülkemiz büyüyor, ancak enerji sektörü Türkiye’nin büyüme hızından daha hızlı büyüyor” dedi. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Yıldız, MÜSİAD’ın Türkiye için önemini vurgu yaparak, “MÜSİAD’ın hazırlamış olduğu raporlarla ülkenin ileri götürülebilmesi ile ilgili bir çok tavsiye altık. Bu tavsiyelerin, bu yapıcı eleştirilerin ışığından ülkemiz son 10 yılda çok büyük mesafe kat etti. Global krizin en az hasarla atlatılması için teknik, idari, sosyal birçok alanda önlemler alındı. Ve ülkemizin büyümesi devam ediyor. Geçtiğimiz Haziran ayına göre bu yıl hazirandaki büyüme 11.8’lik oranında arttı. Dünya büyüyor ama Türkiye dünyanın büyüme hızından daha fazla büyüyor. Ülkemiz büyüyor ama enerji sektörü Türkiye’nin büyüme hızından daha hızlı büyüyor. Türkiye’deki enerji sektörü yüzde 10’ların üzerinden büyümeye devam ediyor. Hamdolsun ki Enerjide arzımız talebimizden daha fazla” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin her yönüyle bir bütün şekilde büyüdüğünü vurgulayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Türkiye yalnızca ekonomisiyle değil, yanlıca idaresiyle değil, yalnızca siyasetiyle değil, aynı zamanda beyniyle, zihniyle, kalbiyle, vicdaniyle, basireti ve ferasetiyle beraber büyüyor. Yani hiçbir obez büyümeye yer bırakmaksızın her yönüyle beraber büyüyor. O nedenle Türkiye uluslararası arenada tabi ki dikkat çekecektir, tabi ki bölgedeki etkinliği artacaktır, tabi ki yalnızca kendi ülkesinde değil, aynı zamanda o iradenin farklı yerlerde de hissedilmesine dönük hareketlerde bulunacaktır” dedi.

İftar yemeğine, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Kilner ve çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: