Enerji Ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız:

Kayseri’de düzenlenen 1. Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu’nun açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı...

Kayseri’de düzenlenen 1. Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu’nun açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Büyümemizi durdurmak isrteyenler var. Üç-beş çapulcunun organize ettiği bir terör örgütüne izin vermeyeceğiz” dedi.

Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanının bildiri suncağı Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu’na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, söz konusu sempozyum ile ticarette, sanayide ve sporda kendini ispatlamış olan Kayseri'nin, tarımda da atılım yapacağını kaydetti. Bu ve benzeri sempozyumların Türkiye’de tarımın gelişmesi açısında önem arz ettiğine değinen Yıldız, “Bir ülkede globalleşen ekonomiler geliştikçe ulusallaşan sektörler de gelişiyor. Gıda ve enerji güvenliği ile ilgili konular burada stratejik öneme haiz olarak ön plana çıkıyor. Bütün bunların rahatlıkla konuşulabilmesi, sonuçların değerlendirilmesi kadar, bütün bunların yanında siyasi istikrardan söz etmek gerekir. Siyasi istikrar olmadan hiçbir sektör gelişmiyor. İktisatta da böyle bir kural var. Bütün yapılanların güvenli ve siyasi istikrarın sunulduğu bir ortamda yapılması önemli. Türkiye’nin gerek gayri safi milli hasıla gerek nüfus açısından ciddi bir tarım nüfusu var. Bunun doğru yönlendirilmesi gerekir. Büyüyen Türkiye’nin küçük tarımı olmaz, küçülen kooperatifleri olmaz. Türkiye’de bunun belirli bir dengesinin olması lazım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin son yıllarda hızlı bir gelişme kaydettiğini ve bu gelişmenin durdurulmak istendiğini ifade eden Yıldız, “Biz zor elde edilmiş bir siyasi istikrarın bir kristal vazo gibi çatlamasına izin vermeyiz. Daha fazla insanımızı tehdit eden bu unsuru er ya da geç ortadan kaldıracağız. Bu ülkenin idaresine konan irade buna da yetecektir. Bizim büyümemizin durdurulması isteniyor. Bölge ve çevre ülkeleri için daha fazla büyümeyin deniyor. Bu kararı bizim insanımız verir. 2023 yılı hedeflerini koyduk, dünyadaki ekonomiler arasında yüzde 10’a girme arasındaki atılımlarımız devam ediyor. Böyle bir karar bizim kararlılığımızı artıracak. Önümüzdeki süreçte hep beraber bunu göreceksiniz, üç-beş çapulcunun organize ettiği hiçbir terör örgütüne pabuç bırakmayacağız. Her zaman olduğu gibi zihnimizi ve kendimizi diri tutacağız. Onların istediği bizim morallerimizin bozulmasıdır. Yüreğimizin yanmasıyla morallerimizin bozulması ayrı şeyler. Herkes kendi işini yapacak. Türkiye yalnızca ekonomi ve siyaseti ile değil, zihni, fikri ve kalbi ile de büyüyor. Burada alınacak kararların Türkiye’nin büyümesine katkısı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: