Enerjik ne demek? Enerjik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Enerjik kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Enerjik kelimesi ne anlama gelir?

Enerjik kelimesiyle ilgili bilgi edinmek isteyenler Türk Dil Kurumu'nun açıklamalarını inceleyebilir. Sözcüklerin anlamı araştırılırken TDK'nın kılavuz kabul edilmesinin nedeni, yıllardır süregelen detaylı incelemeler ve araştırmalar ışığında kelimelerin anlamlarının TDK tarafından çıkarılmış olmasıdır. Bu bağlamda Enerjik kelimesi ne demek sorusunun cevabı da TDK'nın açıklamaları göz önünde bulundurularak incelenebilir.

Enerjik Ne Demek? Enerjik TDK sözlük anlamı nedir?

  • Enerjik kelimesinin TDK sözlüğe göre 3 farklı anlamı vardır.
  • Enerjik kelimesinin kökeni Fransızca dilidir.
  • Enerjik kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı énergique şeklindedir.
Reklam
Reklam

Enerjik TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. sıfat Enerji ile ilgili
  2. Güçlü ve hareketli, aktif
  3. Aldığı kararları hızlı bir biçimde uygulayan

    Enerjik Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Eğer onun, hadisenin bastırılması yolunda enerjik davranışları olmasaydı belki de daha feci şeyler olacaktı." - Necip Fazıl Kısakürek
    "Enerjik bir yönetim." - ****

Anahtar Kelimeler: