'Enerjiyi Verimli Kullanabilmek Projesi' ile 90 bin öğrenci eğitilecek

Enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına ilişkin toplumu bilinçlendirmek amacıyla Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi tarafından...

Enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına ilişkin toplumu bilinçlendirmek amacıyla Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi tarafından hazırlanan 'Enerjiyi Verimli Kullanabilmek Projesi' İlkadım ilçesi Alparslan İlköğretim Okulu’nda başlatıldı.
Samsun Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda ve MMO Samsun Şubesi yürütücülüğünde gerçekleşen projeyle enerjinin doğru kullanılması ve enerji verimliliğinin artırılması amaçlanıyor. Okulun 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik eğitim ve bilgilendirme ile proje konusunda bilinç oluşumu sağlanarak ilde enerjinin önemini, tasarrufu ve tasarrufa yönelik malzeme, cihaz, sistem seçiminin gündeme getirilmesi hedefleniyor.
Okulun konferans salonunda yapılan projenin tanıtım törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Oda tarafından bastırılan ‘Mühendis Amca Enerji Verimliliğini Anlatıyor’ broşürleri öğrencilere dağıtılırken, öğrencilerin konuya ilgisi ise herkesi memnun etti.
Projenin açılış konuşmasını yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, enerji verimliliğinin standart ve kaliteyi düşürmeden enerji tüketimini azaltarak, enerjiyi etkin ve tasarruflu şekilde kullanmakla mümkün olacağını söyledi. Günlük yaşantının her safhasında enerjinin verimli kullanılması suretiyle, ihtiyaçlardan kısıtlama yapmadan aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevrenin korunmasına katkı sağlanabileceğini ifade eden Gürkan, “Bu kapsamda hazırladığımız 'Enerjiyi Verimli Kullanabilmek' projemizle Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerimizde bulunan ilköğretim okullarımızda eğitim görmekte olan 90 bin öğrencimize ulaşarak, siz öğrencilerimizin enerji konusundaki bilincinizin artırılmasını ve enerji verimliliğinin sağlanması konusunda bilgi sahibi olmalarını hedefliyoruz. Toplumsal gelişime katkı koyacağına inandığımız projemizde görev alan gönüllü enerji uzmanlarımız, eğitimlerin yanı sıra okullarda enerji tasarruf potansiyellerini de araştıracak. Böylece okullarımızın enerji tasarrufu konusundaki durumları ve uygulanabilecek çözümler konusunda elimizde bir envanterimiz olacak. Bu çalışma, Samsun ve ülkemizde ilk kez uygulanmış olacak.“ dedi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy da enerjiyi verimli kullanmanın herkesin vatandaşlık görevi olduğunu kaydetti. Günlük yaşantıda en çok ihtiyaç duyulan ve o olmadan bir şey yapılamayan ihtiyaçların başında enerjinin geldiğini ifade eden Vali Aksoy, enerjinin büyük ihtiyacının ithal yoluyla karşılandığına dikkat çekti. Hazırlanan kitapçığın okunmasını isteyen Vali Aksoy, enerjiyi verimli kullanabilmenin ve enerjiden tasarruf etmenin bir vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin bu konudaki düşüncelerini aldı.
Baran Daye isimli öğrenci ise tanıtım töreninde kendisinin güneş panellerinden hazırladığı ampul projesini anlattı. Tören, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz