Ata Yatırımdan Sadettin Bağci, Ağustos aylarında iç talepte küçük kıpırdanmalar olduğundan enflasyonun Temmuz ayından daha yüksek çıkacağını söyledi. Bağci, "Tahminime göre TÜFE'de yüzde 1.7 TEFE'de yüzde 1.4, çekirdek enflasyonda ise yüzde 1.5 düzeyindedir. TL'nin Temmuz ayındaki hareketli günlerden sonra Ağustos ayının büyük bir bölümünde yatay bir seyir izlemesi bu tahminlerin temelinde yatan temel unsurdur. Ayrıca TL'nin nispeten sabit bir seyir izlemesi de iç talep canlanması açısından önemli olduğu için son 3-4 aydır toptan fiyatlardaki artışın altında bir artış gösteren tüketici fiyatlarının Ağustos ayından itibaren tekrar üstünlüğü ele alacak" dedi.
Toros Menkul Değerlerden Ertunç Ergöz ise, geçen hafta özellikle döviz kurlarındaki yükselişin etkisi altında kalan özel imalat sanayi endeksindeki yükselişin bu aydan sonra kısmen düşük çıkmasını beklediğini kaydetti.
2003 yılında ülke yönetiminde nasıl bir ekonomi yönetiminin yer alacağına ilişkin olarak daha somut bilgilerin ortaya çıkması paralelinde piyasaların yön bulacağını belirten Ergöz şöyle devam etti:
"Önümüzdeki iki haftalık süreçte siyasi alandan ciddi olumsuzluk oluşturabilecek bir gelişme yaşanmaması durumunda gelecek aylarda da döviz kurlarında ve enflasyon oranlarındaki düşüş sürecinin devam etmesini beklemekteyim. Bu doğrultuda ÖYS yüzde 2.8, TEFE yüzde 2.2, TÜFE yüzde 2.1 olarak bekliyoruz."
İş Yatırım Menkul Değerlerden Gürkan Bayraktar da, TEFE'yi yüzde 2.0, TÜFE'yi yüzde 2.2 , Çekirdek enflasyonu yüzde 2.5 olarak belirlerken, Deniz Yatırım Menkul Değerlerden Harun Dereli, Ağustos ayı için TEFE'yi yüzde 2.6, TÜFE'yi yüzde 1.8 ve Çekirdek enflasyonu yüzde 3.6 olarak beklediklerini belirtti.