Enflasyon Rakamlarının Yankıları

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır, Batı Akdeniz Bölgesinde enflasyon rakamlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu bildirdi.

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Başkanı Ali Çandır, Batı Akdeniz Bölgesinde enflasyon rakamlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu bildirdi. Yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çandır, tüketici fiyatlarında Mayıs ayı itibarıyla Antalya, Burdur ve Isparta'nın yer aldığı Batı Akdeniz Bölgesinde aylık enflasyonun yüzde 0,79, beş aylık enflasyonun yüzde 5,69, yıllık enflasyonun da yüzde 9,82 olduğunu hatırlattı. Bölge enflasyonunun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ve kurdaki hareketlerin önümüzdeki aylarda enflasyon rakamları üzerinde belirleyici rol oynayacağını belirten Çandır, şunları kaydetti: "FED Başkanı'nın faiz oranlarını bir süre daha aynı seviyelerde koruyacağı yönündeki açıklamaları ve avro bölgesindeki deflasyonist eğilimlerin parasal genişleme yönünde yarattığı baskı son dönemde lirayı dolar ve avro karşısında güçlendiren başlıca dinamikler olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer yandan yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte siyasi hareketlilik ve risk algısının artması kurun istikrarı açısından tehdit olarak görünmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: