Engel Tanımadılar, Golleri Attılar

Kayseri'deki basın mensupları, Londra Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek Görme Engelli Futbol Takımı ile gözlerini kapatarak...

Kayseri'deki basın mensupları, Londra Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek Görme Engelli Futbol Takımı ile gözlerini kapatarak maç yaptı. Maçı, Görme Engelli Futbol Takımı 3-0 kazandı.

Kocasinan ilçesinde bulunan Argıncık Tesislerinde oynanan maçta, TRT ve İhlas Haber Ajansı muhabirleri gözlerini kapatarak sahaya çıktı. Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmada basın mensupları, Görme Engelli Futbol Takımı'nın hücumuna fazla dayanamadı ve maçı 3-0 kaybetti.

Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu gösteren mücadele sonrasında konuşan İhlas Haber Ajansı muhabiri Olcay Düzgün, "Biz burada görme engellilerin dünyalarına girmek için, onların yaşadıkları zorlukları çekmek için böyle bir karar aldık. Basın mensubu arkadaşlarla birlikte çok zorlandık ama onların dünyalarını anlamak, onlarla olmak büyük mutluluk verdi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İhlas Haber Ajansı kameramanı Ahmet Özer ise, "Bugün basın mensupları olarak görme engelli arkadaşlarımızla karşı karşıya geldik. Biz de gözlerimizi kapatıp onların dünyasına girerek bir maç yaptık. Onları anlayabilmek açısından gerçekten bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı" ifadelerini kullandı.

TRT muhabiri Mustafa Çiçek ise, "Kısa bir süreliğine olsa da onların iç dünyalarını görüp neler yaşadıklarını anladık. Gerçekten de vücudumuzun, her bir organımızın kıymetini ne kadar bilsek az diye düşünüyorum. Bu kadar kısa sürede onu öğrendik" dedi.

Görme Engelliler Futbol Federasyon Başkanı Abdullah Çetin, "Görenler gözlerini kapattı, şartlar eşitlendi. Aynı şartlarda yarıştıkları zaman görmeyenlerin başarılarının ne anlam ifade ettiğini anlayabilmek için zaman zaman bu tür organizasyonlar yapıyoruz" diye konuştu.

Milli sporcu Celal Yavuz ise, "Maçın gollü olması veya berabere bitmesi önemli değildi. Beraber olmak bizim için en önemli olan şeydi. Biz de bunu başardık bugün. Normalde biz basın mensuplarını her zaman haber peşinde koşan, televizyonda haber programı yapan insanlar olarak görüyoruz ama bugün hiç böyle olmadıklarını gördük. İnsanlarla ne kadar iç içe olduklarını, insanların sorunlarıyla her zaman ilgilendiklerini gördük" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz