Engeli, Peygamber Sevgisine Engel Değil

Peygamber Efendimiz (sas) kainatı teşrif etmelerinin yıl dönümü, Kutlu Doğum Haftası'nda ülke genelinde farklı etkinliklerle...

Peygamber Efendimiz (sas) kainatı teşrif etmelerinin yıl dönümü, Kutlu Doğum Haftası'nda ülke genelinde farklı etkinliklerle kutlanıyor. Bursa’da bir ilköğretim okulunun engelli öğrencisi de okuduğu şiirle Peygamber sevgisini ortaya koydu.

Merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Naz Özdilek İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri ile birlikte Kutlu Doğum programı gerçekleştirdi. Özel Nilüfer Eğitim Kurumları’nda düzenlenen etkinliğe çok sayıda veli ve öğretmen katıldı. Öğrenciler, katılımcıları kapıda güllerle karşıladı.

Reklam
Reklam

Kuran’ı Kerim’den ayetlerin okunduğu programda sema gösterisi ilgiyle izlendi. Bu günün bir ‘Sevgililer Günü’ olduğunu vurgulayan öğrenciler, ilahiler söyleyerek çeşitli tiyatro gösterileri sergiledi. Okulun 4/D sınıfında ve Gündoğan Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören Berkan Saçlı’nın Peygamber Efendimiz (sas) için okuduğu şiir ile gösterdiği sevgi büyük alkış aldı.

Naz Özdilek İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Öndül, yapılan her işte Peygamber Efendimiz'in (sas) hatırlanmasının insanları kötülüklerden uzaklaştıracağını söyledi. Öndül, şunları dile getirdi: “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) doğumunu kutladığımız Kutlu Doğum Haftası, sadece ülkemizde değil, İslamiyet’in yaşandığı bütün gönül coğrafyasında bir bilgi ve irfan ziyafetine, bir kardeşlik şölenine, bir manevi yenilenme haftasına dönüşmüştür. Bugün bizim Sevgililer Günü'müzdür. Bu organizasyona emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerime teşekkür ediyorum.”

Kutlamada, ayrıca, okul çapında düzenlenen şiir, mektup ve hadis kitap okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: