Engelini Annesinin Desteği Ve Sporla Aştı

Bolu'da 6 yaşında geçirdiği trafik kazasında belden aşağısı felç olan genç kız, annesinin desteğiyle başladığı okçulukla 13 yıl süren ev

Bolu'da 6 yaşında geçirdiği trafik kazasında belden aşağısı felç olan genç kız, annesinin desteğiyle başladığı okçulukla 13 yıl süren ev hapsine son verdi.

Eski Gerede Caddesi'nde yaşayan 19 yaşındaki Merve Nureroğlu, çocuk yaşta geçirdiği trafik kazası nedeniyle yürüme yeteneğini kaybetti. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan genç kız, 13 yıl boyunca günlerinin büyük çoğunluğunu evinde hapis hayatı yaşayarak geçirdi.

Annesinin desteğiyle Bolu Emniyet Müdürlüğü'nün "Spor Engel Tanımaz" projesi kapsamında açtığı okçuluk kurslarına katılan genç kız, azmiyle çevresindekilere örnek oldu.

Reklam
Reklam

Nureroğlu, AA muhabirine trafik kazasından sonra hiçbir zaman hayata küsmediğini fakat sürekli evde olduğu için sosyal yaşantısının bulunmadığını ifade ederek, 17 yaşına kadar evde bilgisayar oyunları oynadığını, sporla tanışmasıyla hayatının değiştiğini söyledi.

Spora başladığı için çok mutlu olduğunu belirten Nureroğlu, "Evde oturmak bir zaman sonra sıkıcı geliyor. Hayatın dışarda olduğunu gördüğünüz zaman siz de orada olmak istiyorsunuz. En sonunda annemin tavsiyesiyle bu spora başladım ve evdeki mahkumiyetim sona erdi. Spora başladıktan sonra hayatım değişti. Bu sporla sosyalitem arttı. Spordan önce eve kapalı bir yaşantım vardi. Şimdi ise dışarıya çıkıyorum ve arkadaşlarımla spor yapıyorum, bırakmayı da düşünmüyorum, profesyonel olarak devam etmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

Annesine desteğinden dolayı teşekkür eden Nureroğlu, "Annem spora gideceğim zaman beni sırtına alıyor ve ekip otosuna kadar indiriyor. Biliyorum ki annem evde oturmama çok üzülüyordu ama bu fırsat önüme çıktıktan sonra annemin de beni sırtında aşağı indirmekten mutlu olduğunu biliyorum. Zaten bu fırsatı annem sayesinde yakaladım. Spor yapmamda annemin desteği çok fazla. Anneme ne kadar çok teşekkür etsem azdır. Anneme teşekkür etmek için bu sporda başarılı olmak istiyorum. Milli sporcu olarak dünya şampiyonalarına ve olimpiyatlara katılmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-Fedakar anne-

Anne Emine Nureroğlu ise kızının okçulukla tanışmasının ardından yaşantısının değiştiğini ifade etti.

Spora gideceği zaman kızını sırtına alarak, ekip otosuna kadar taşıdığını anlatan Nureroğlu, "Evimiz apartmanın birinci katında olduğu için kızım tek başına aşağı inemiyor, sırtıma alarak aşağı indiriyorum. Polis aracına bindirdikten sonra antrenmana gönderiyorum. Antrenman sonrasında da aynı şekilde eve çıkarıyorum. Merdivenleri inip çıkmak zor olsa da kızım için her şeyi yaparım" dedi.

Kızının spora hobi amaçlı başladığını vurgulayan Nureroğlu, "Spora başladıktan sonra hayata bakışı değişti. Bu kadar memnun kalacağımızı bilmiyorduk. Önceden morali bozuk oluyordu ve bilgisayar başından kalkmıyordu ama şimdi öyle değil. Hayata çok bağlanmış bir kişi oldu. Çok başarılı bir sporcu oldu kızım" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: