Engeller için Artvin'e kadar pedal çevirecekler

Profesyonel bisikletçilerden oluşan 50 kişilik bir grup, başta engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar olmak üzere toplumsal...

Profesyonel bisikletçilerden oluşan 50 kişilik bir grup, başta engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar olmak üzere toplumsal yaşamda karşılaşılan her türlü engelin kaldırılması için16 gün sürecek Karadeniz turuna çıktı. Profesyonel bisikletçilere iki işitme engelli ve bir zihinsel engelli bisiklet binicisi de eşlik ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplanan yaklaşık 50 kadar bisikletli, başta engelli vatandaşların yaşadığı sorunlar olmak üzere, karşılaşılan bütün engellere dikkat çekmek için Artvin’e kadar sürecek Karadeniz turu düzenled. İki işitme engelli ve bir zihinsel engelli bisikletlinin de katıldığı tur ile ilgili bilgi veren Cengiz Yargıç, toplumda her kesin bir şekilde engelli olduğunu söyledi.
Yargıç, "Biz bisikletliler olarak trafikte engelli olarak görülüyoruz. Biz engellerin kaldırması adına toplumun koyduğu engeller olsun, siyasi ve bürokratik engeller olsun, fikri engeller olsun hepsinin kaldırılması için bir tur düzenliyoruz. Bu turumuzda İstanbul’dan yola çıkarak Artvin’e kadar pedal çevireceğiz. Bu turda her uğrayacağımız illerde çeşitli etkinliklerle taleplerimizi dile getireceğiz. Hepimiz engelleri kaldırmak adına gönüllü olarak bir araya gelmiş kişileriz. Bisiklet kendi gücümüzle ulaşabildiğimiz noktayı ifada ediyor. Biz de engelleri kendi gücümüzle aşmaya çalışıyoruz. Biz kaldırımların yapılmasını yolların düzenlenmesini toplumsal alanın engeller için düzenlenmesini istiyoruz. Bunu tabii ki siyasilerden ve yetkililerden istiyoruz.” diye konuştu.
Bisikletçilere destek veren bedensel engelli vatandaşlar da karşılaştıkları engeller için farkındalık oluşturmaya çalışan bisikletçilere destek verdiklerini ve engelsiz bir Türkiye umut ettiklerini belirtti.
Bisikletçiler Karadeniz turunu, Şile, Kandıra, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’den geçerek Artvin’de sonlandıracak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz