"Engeller Kocatepe'de Aşılıyor"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Konservatuvarı tarafından "Engeller Kocatepe'de Aşılıyor" temasıyla engelli öğrencilerden oluşturulan çocuk korosu, 23 Nisan'da konser verecek.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Konservatuvarı tarafından "Engeller Kocatepe'de Aşılıyor" temasıyla engelli öğrencilerden oluşturulan çocuk korosu, 23 Nisan'da konser verecek.

AKÜ Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli öğrencilerin topluma kazandırılması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini, bu çalışmalardan birinin de "Engeller Kocatepe'de Aşılıyor" teması olduğunu söyledi.

Engelliler okulunda çocuk korosu kurduklarını ifade eden Türkmen, "Biliyorsunuz Afyonkarahisar'da zihinsel engelliler okulu var. Her yıl orada çocuk korosu kuruyoruz. Türkiye'de ilk kez biz yaptık. Bu yıl 23 Nisan korolar şenliği yapacağız. Bu yıl ki temamız da 'Engeller Kocatepe'de Aşılıyor' teması, yani bir günü de engellilere ayıracağız. Korolar şenliğinde 3 bine yakın çocuk gelmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkmen, konser etkinlikleri düzenleyerek ilinin sosyokültürel değişiminde önemli hizmetler yaptıklarını, son dört yılda önemli programlar düzenlediklerini belirterek, "Dolayısıyla devlet konservatuvarı çok nitelikli konser etkinlikleriyle, Afyonkarahisar kültürüne katkıda bulunuyor" dedi.

Dinar ilçesinde, AKÜ, Dinar Belediyesi işbirliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Marsyas Festivali'ne de değinen Türkmen, etkinliğin çok önemli olduğunu belirtti. Marsyas'ta dünyanın ilk müzik yarışmasının yapıldığını söyleyen Türkmen, "Dolayısıyla biz bunu çok önemsiyoruz. Festivalin en önemli özelliği bir kere uluslararası yarışma yapıyoruz. Yine festivalin en önemli özelliği, sempozyum, panel, konferanslar var. Sergiler yapıyoruz. Halk müziği, sanat müziği, klasik batı müziği ve aynı zamanda popüler müziği de işin içine sokuyoruz" ifadesini kullandı.

Muhabir: Canan Tükelay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: