'Engelleri Kaldıralım' kampanyasında bir engel daha kalktı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Fiziksel engelliler derneği üyelerinden Feridun Baysal akülü sandalyesine kavuştu. İnşaat Mühendisleri Odası...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Fiziksel engelliler derneği üyelerinden Feridun Baysal akülü sandalyesine kavuştu. İnşaat Mühendisleri Odası tarafından alınan akülü sandalye Dernek binasında teslim edildi.
Kısa süre önce Kaymakamlık toplantı salonunda Sivil Toplum kuruluşlarının katılımı ile yapılan “Engelleri Kaldıralım” kampanyası kapsamında toplantı düzenlenmişti. Düzenlenen toplantıda Dernek üyesi olan ve akülü sandalye bekleyen 120 üye için sandalyelerin alınabilmesi için görüşmeler yapılmıştı. Toplantıya katılan İnşaat Mühendisleri odası İlçe Temsilciliği tarafından alınan akülü sandalye Dernek binasında düzenlenen toplantı ile 4 sene önce Patpat kazası sonrasında felç olan 1 çocuk babası 43 yaşındaki Feridun Baysal’ a teslim edildi.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık’ın da katıldığı törende ilk konuşmayı yapan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Mühendisleri Odası'na teşekkür ederken, diğer kurumlardan da aynı hassasiyeti beklediklerini söyledi. Şentürk konuşmasında, "Ereğli’nin 94 köyünden, çeşitli engelli gruplarından bin 200 üyemiz var. Bunların yaklaşık 120 civarında olanı da tekerlekli sandalyede. Biz Sayın kaymakamımızın himayelerinde ve destekleriyle geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde “Engelleri kaldıralım” adı altında bir proje başlattık. Bugüne kadar da kırkın üzerinde akülü sandalye ihtiyacı olanlara da sandalye sahibi yaptık." dedi.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise yaptığı konuşmada bundan sonra belirlenen dernek üyelerinin akülü sandalyelerine kavuşabilmeleri için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Çay "Yapılan araştırma sonrasında akülü sandalye ihtiyacı olduğu tespit edilen 120 engelli vatandaşımıza bu sevgiyi yaşatmak istiyoruz. Kaymakamlık binasında yaptığımız toplantının bugün ilk meyvesini aldık. Bundan sonraki çalışmalarımızda da 120 engelli vatandaşımızın kendi özgür iradeleri ile dışarıda rahat bir şekilde işlerini halledebilmeleri ve ailelerinin de biraz olsun yükünü hafifletmek istiyoruz. Çalışmalarımız bundan sonra da bu şekilde devam edecek." diye konuştu.
Eşinin rahatsızlığı sonrasında onun eli ve ayakları olan, sürekli oalrak eşini kaldırmaktan dolayı yakalandığı bel fıtığı hastalı nedeniyle ameliyat olan Feridun Baysal’ın eşi Halime Baysal’ da Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başta olmak üzere akülü sandalye alımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Düzenlenen tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz