Engelleri Organ Bağışına Engel Olmadı

Antalya Engelliler Sanat Evi üyeleri, organ bağışında bulundu.

Antalya Engelliler Sanat Evi üyeleri, organ bağışında bulundu.

Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şahan ve Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, Antalya Engelliler Sanat Evi'nde düzenlenen etkinlikte, engellilerin organ bağışı formlarını doldurmalarına yardımcı oldu ve doldurulan formları teslim aldı.

Antalya Engelliler Sanat Evi kurucusu Hülya Bostanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ile organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini kaydetti. Etkinlik fikrinin "Bir organ, bir hayat" düşüncesiyle engelli üyelerden çıktığını anlatan Bostanoğlu, "20 engelli arkadaşımız ile gönüllü, öğretmen ve engelli ailelerinden oluşan 30 arkadaşımızla organlarımızı bağışladık. Engelli arkadaşlarımız bu duyarlılıktaysa engeli olmayanlardan daha büyük duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Şahan, etkinliğin örnek olmasını dilerken Kumru da herkesi organ bağışına davet etti.

Etkinliğe Türkiye'nin yüz nakli yapılan ilk hastası Uğur Acar ile Türkiye'nin dördüncü yüz nakli yapılan hastası Turan Çolak da katıldı.

Etkinlik sonunda sanat evi üyesi engelliler, Hülya Bostanoğlu şefliğinde sanat müziği eserleri seslendirdi.

Muhabir: Bekir Bektaş / Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: