Engelleri "patron" Olarak Aşacaklar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile KOSGEB tarafından yürütülen proje kapsamında, engelliler kendi işlerinin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile KOSGEB tarafından yürütülen proje kapsamında, engelliler kendi işlerinin patronu olabilecek.

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memuriyet ve özel sektörün dışında istihdam bekleyen birçok engellinin olduğunu belirterek, engelliler için sadece memuriyeti ve özel sektörü değil kendi işini de kurmayı hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

Bu nedenle KOSGEB ile bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Çiftçi, "Bu da 'Girişimcilik Engel Tanımaz' adı altında başlattığımız projedir. Bunda öncelikle kişilerin KOSGEB üzerinden girişimcilik sertifikaları almaları gerekiyor. Bunu almaları için Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sitemizden bir form dolduruyorlar. O formda gereken bütün bilgiler alınıyor. Bu kişilerin nerede eğitimi alabilecekleri bildiriliyor ve eğitimler üç hafta sürüyor. Çeşitli illerde de olabiliyor. Üç haftalık bu eğitimin ardından sertifikanızı aldığınız zaman artık KOSGEB'e kendi işinizi kurmayla ilgili projenizi hazırlayabiliyorsunuz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Proje hazırlama işinin kolay olmadığına dikkat çeken Çiftçi, "Bu alanda bedensel engeli, görme engeli veya işitme engeli bulunan kişiler büyük ihtimalle proje hazırlayacaklar. Girişimciliği daha ziyade bu hedef kitleye odakladık" dedi.

-"En az 50 engelli kişinin kendi işini kurmasını hedefliyoruz"-

Söz konusu projenin, engellilere önemli destek sağlayacağına işaret eden Çiftçi, "KOSGEB bunun yapılanmasına bir katkı getirmiş olacak. Biz kendi işini kurmaya kararlı olan, elinde sertifikası olan engelli kişiye bir rehberlik hizmeti veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha önce işini kurmuş, belli bir aşamaya gelmiş, başarı elde etmiş girişimci adaylarının rehberlerle buluşmasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) büyük desteği olduğunu anımsatan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Çok büyük işlerin patronları, doğrudan engelli kişilere birebir rehberlik edecekler, işlerini kurana kadar. Bunun sayesinde engellilerimiz kendi büfesini açmış olabilecek, kendi atölyesini kurmuş olabilecek. Bu yıl içerisinde en az 50 engellinin kendi işini kurmasını hedefliyoruz. Bu çok büyük bir rakam olmasa da bizim için önemli. Çünkü şu anda kendi işini kurmuş olan engelli sayısı bir elin parmaklarını bile geçmeyecek kadar az."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: