Engellerini Kulaç Atarak Aşacaklar

KOCAELİ (AA) - İzmit Belediyesi tarafından yürütülen "Engelsiz Kulaçlar Projesi" kapsamında 200 engelli çocuğa yüzme öğretilecek. 

İzmit Belediyesi tarafından yürütülen "Engelsiz Kulaçlar Projesi" kapsamında 200 engelli çocuğa yüzme öğretilecek. Proje kapsamında aileleriyle eğitimin verildiği havuza gelen zihinsel engelli çocuklar, burada verilen derslerde yüzmeyi öğreniyor. Burada 2 ay süren programın ardından yetenekli olan engellilere, ulusal ve uluslararası müsabakalara sporcu olarak katılabilmeleri için belediye tarafından destek sağlanacak. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin potonsiyel bir engelli olduğunu belirterek, hiçkimsenin bir saniye sonra engelli olmayacağının garantisinin verilemeyeceğini söyledi. Engellilerin, engellerine rağmen hayatın her alanında varlıklarını sürdürebilmelerinin mümkün olduğunu dile getiren Doğan, İzmit Belediyesi olarak engellilerin insanların yaşadığı her alanda faaliyette bulunmalarına destek verdiklerini kaydetti. Doğan, Engelsiz Kulaçlar Projesi ile engelli çocukları havuzla buluşturduklarını anlatarak, şöyle devam etti: "Bu proje olmasa engelli kardeşlerimizin havuza gelmesi çok zor. Onun ötesinde sporcu olarak hem Türkiye hem de Avrupa'da uluslararası karşılaşmalara gitmeleri mümkün değil. İzmit Belediyesi olarak başlattığımız bu projeden 200'e yakın engelli çocuğumuz faydalanacak. Hedefimiz hem onların engellerine rağmen hayatın her alanında yer alabileceklerini kendilerine göstermek hem de onlara yüzmeyi öğretmek." Yüzme eğitimi alan çocuklar içinden ileride çok önemli başarılar elde edebilecek sporcuların çıkabileceğine işaret eden Doğan, "Burada önceliğimiz onlara yüzme öğreterek mutlu olmalarını sağlamak ama diğer yandan da onları sporcu olarak yetiştirip, şehrimizi ve ülkemizi temsil etmelerini sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz