Engellerini, tarihi hissederek aşıyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve engellilerin Kocaeli’nin tarihini tanıma fırsatı bulduğu geziler devam ediyor. Orhan...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve engellilerin Kocaeli’nin tarihini tanıma fırsatı bulduğu geziler devam ediyor. Orhan Camii’nden başlayan geziye katılan 20 kişilik grup tarihe dokunmanın tadına vardı. Geziye katılan görme engelli Özge Gül de tarihi mekânları elleri ile dokunarak tanıması etkinliğe başka bir anlam kattı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nin tarihi dokusunu tanıdığı tarih koridoru gezileri, Gebze ilçesinden gelen misafirlerle devam etti. Engelli vatandaşların birbirleri ile yakınlaşıp paylaşımda bulunmalarına ortam sağladığı geziye yaklaşık 20 kişi katıldı. Kocaeli’nin tarihi ve turistik mekânlarının görülmesini sağlayan gezide, aileleri ile birlikte kenti dolaşan engelli vatandaşlar neşeli dakikalar yaşadı.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği gezi, İzmit’in fetih simgesi olan tarihi Orhan Camii’nden başlayıp Yukarı Pazar Hamam’ı, Akçakoca Camii, Sırrı Paşa Konağı’na kadar sürdü. Daha sonra Hacı Hasan Yumurtacı Camii, Av Köşkü’nü gezen grup, öğle yemeği için Antik Kapı’da mola verdi. Gezi, tarihi tren garı, arkeoloji ve gemi müzesinin gezilmesi ile son buldu. Engelli vatandaşlar ve aileleri geziden mutlu şekilde ayrıldı.

Reklam
Reklam

“DOKUNUP HİSSEDİYORUM”
Geziye katılan görme engelli Özge Gül, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği geziden memnun kaldığını söyledi. Gül, Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü uzmanı eşliğinde gezilen yerleri dokunarak tanıdı.
Özge Gül, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu tür gezilerle görme engelini aşıp yaşadığı ilin tarihini dokunarak hissetmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Gül, bu tarz etkinliklerin devam etmesini isteyerek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz