Engelli Bakım Ve Konak Evi 13 Mayıs’ta Açılacak

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Engellilere yönelik yapılan çalışmalar kapsamında yapılan toplantı ile yeni projeler belirlendi.Çerkezköy Belediyesi...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Engellilere yönelik yapılan çalışmalar kapsamında yapılan toplantı ile yeni projeler belirlendi.

Çerkezköy Belediyesi Fen Müdürlüğü’nde düzenlenen proje belirleme toplantısına Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile dernek üyeleri katıldı. Toplantıda engellilerin sıkıntıları, yaşadıkları zorluklar masaya yatırılırken yapımında sona gelinen Engelli Bakım ve Konak Evi ve ilçe genelinde engellilere yönelik yapılacak çalışmalar konuşuldu.

Reklam
Reklam

İnşaatı bitme aşamasına gelen Engeli Bakım ve Konak Evi hakkında konuşan Kemal Gümüş, binayı 20-25 gün içinde bitireceklerini açıklayarak “Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte temizliğe başlayacağız. Bina açılışına kadar yapacaklarımızla ilgili olarak ortak bir çalışma yürütmemiz faydalı olacaktır. Binayı boş bir şekilde açmayalım. Katları tek tek dolaşıp çok amaçlı salonun, spor salonunun, yönetim odasının ve diğer yerlerin ihtiyaçlarını tespit edelim. Ayrıca bu konuda destek vermek isteyenler var. İhtiyaçları tespit edersek, bu kişilere de iletiriz” bilgisini verdi.

İnşaatı devam eden binanın engelliler haftasına denk getirilerek açılmasının uygun olacağı yönünde görüş bildiren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Açılışın yapılması için en uygun tarihi 13 Mayıs olarak düşündük. Bu zamana kadar eksikleri hep birlikte tespit eder ve açılış tarihine kadar da gerekli hazırlıklarımızı tamamlayarak binamızın açılışını gerçekleştiririz” diye konuştu.

Engelli Bakım ve Konak evinde bulunan dükkanlar hakkında da konuşan Kemal Gümüş, yapılması gereken çalışmaları tek tek yapacaklarını söylerken Hayrettin Çetinkaya ise, “Derneğin bir gelirinin olmasını istiyoruz. Benden sonra gelecek kişilere bir ücret ödenirse bu sayede derneği daha fazla sahiplenir ve daha fazla çalışma yapılır diye düşünüyorum. Ben kendim ücret almıyorum ama benden sonra gelecek arkadaşa ücret verilmesinin uygun olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Binanın tamamlanmasının ardından bina önüne park yapacaklarını kaydeden Gümüş, “Parkın içinde tekerlekli sandalye ile binilebilen bir salıncağın da olacağı oyun grubu düşünüyoruz. Peyzaj çalışması yapılarak masalar koyacağız. Bu konuda da ne yapılmasını istiyorsanız bizlere söyleyin. Kaldırımlarımızın tamamını engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirdik. Öztrak Caddesi’ni kaplama yapıyoruz. Engelli rampaları da standarda uygun olarak yapılacak. Güveniş ve Barbaros Caddeleri de aynı şekilde olacak. Görme engelliler için de kılavuz sistemi yani iz takip etme projemiz var. İlk olarak Atatürk Caddesi’nde uygulanacak. Ardından da diğer caddelerde yapacağız. Ayrıca, sinyalizasyon olan yerlerde görme engelliler için sesli sistem de kurulabilir” dedi.

Kemal Gümüş konuşmasının devamında engelli vatandaşların sıkıntılarla karşılaştıkları zaman vakit kaybetmeden kendilerine ulaşarak sıkıntılarını bildirmelerini isteyerek, “1 yıl önce yaptığımız toplantıda konuştuğumuz her şeyi fazlasıyla yaptık. Bu çalışmalar da sürekli olarak karşılıklı bir şekilde görüştüğümüz zaman olur. Ben çektiğiniz sıkıntıları sizin kadar bilemem. Bu yüzden bizlere söyleyerek bu sıkıntıları yaşattırmanız gerekiyor. Bizden istedikleriniz çözülemeyecek sorunlar değil. Her türlü sıkıntı ve sorunlarınızı çözmeye hazırız. Bunun için Fen İşleri’nde sizin için 2 kişilik bir ekibimiz ve çalışanlar var” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantı esnasında, engellilerin özellikle iki bankaya girerken zorluk yaşadığını dile getiren Hayrettin Çetinkaya, “Engellilerin maaşlarını aldığı bankada engelliler rampası yok. Eğer bu sorunu çözemiyorlarsa belediyeye söylesinler” diye konuşurken bu konuda bankaların hiçbir mazereti olmadığına dikkat çeken Kemal Gümüş, “Çerkezköy’de söylediğiniz bankalar dışındakilerin hepsi gereken düzenlemeyi yaptı. Biz bankalara konuyu ilettik ama hala sonuç yok. Bir kez daha yazı yazacağız.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: