Engelli Basketçiler, "maddi Engeli" Aşmak Için Destek Bekliyor

Diyarbakır Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Takımı, deplasman masraflarını karışlayamadığı için ligden ihraç edilme tehlikesi yaşıyor.

Diyarbakır Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Takımı, deplasman masraflarını karışlayamadığı için ligden ihraç edilme tehlikesi yaşıyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun (TBESF) organize ettiği Tekerlekli Sandalye 2. Lig E Grubu'nda mücadele eden Diyarbakır Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Takımı, bin lira bulamadığı takdirde 2 Şubat Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı Hakkari Sümbül Engelliler Tekerlekli Sandalye Takımıyla oynayacağı maça çıkamayacak.

Reklam
Reklam

Kulüp Başkanı Nizamettin Karaçam AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıl önce çok zor şartlar altında kurdukları tekerlekli sandalye basketbol takımının, spor yapmak isteyen engellilere büyük imkan sunduğunu söyledi. Basketbol takımında yer alan 13 oyuncuyu birebir görüşüp ikna etmek suretiyle spora yönlendirdiğini bildiren Karaçam, engellerinin spora yönelmesi sayesinde hayata bakış açılarının değiştiğini bildirdi.

Geçen yıl deplasman maçlarındaki ulaşım için gerekli aracın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce karşılandığını ifade eden Karaçam, ancak bu yıl böyle bir imkan sunulmadığı için zor durumda kaldıklarını bildirdi.

Karaçam, Hakkari deplasmanına gitmeleri için ihtiyaç duydukları para konusunda kamu kuruluşları, yerel yönetimler ve iş adamlarından destek beklediklerini vurgulayarak, "Her bir deplasman giderimiz yaklaşık bin lira civarındadır. 4 deplasmanımız kaldığı için toplam 4 bin liraya ihtiyacımız var. Bu hafta Hakkari deplasmanına gitmemiz gerekiyor. Ancak gideri karşılayacak paramız yok. Hakkari'deki maça çıkmadığımız takdirde ligden ihraç edileceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

-"4 yaşındaki kızım çok üzülür"

Oyuncu Mehmet Doğan, spor sayesinde hayata bakış açılarının değiştiğini ifade ederek, basketbol oynamak için çok sayıda engeli aştıklarını söyledi. Basket oynamadan önce sürekli evde oturduğunu, bu nedenle çocuğuna kendisiyle ilgili anlatacağı bir konu bulamadığını ifade eden Doğan, "4 yaşındaki kızım benim spor yapmama çok seviniyor. Sürekli basketbol maçları ve antrenmanlar ile ilgili sorular sorular soruyor. Ancak Hakkari deplasmanına gidemezsek ihraç edileceğiz. Ligden ihraç edilmemize bende üzülürüm ama 4 yaşındaki kızım daha çok üzülür. Çünkü ona anlatacağım şeylerim kalmaz. Engellere rağmen spor yapıyorsak, bize destek çıkılmalı" diye konuştu.

-"Yardım alırsak çok mutlu olacağız"

18 yaşındaki Murat Doğan ise küçük yaştayken arkadaşlarının engeliyle dalga geçmesi nedeniyle yaşama küstüğünü, bu nedenle evden dışarı çıkmak istemediğini belirterek, basketbola başlamasının ardından bu düşüncesinin değiştiğini söyledi.

Basketbol sayesinde arkadaş grubunun oluştuğunu ve bir amaç etrafında toplandıklarını kaydeden Doğan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Basketbol takımına girmeden önce hayata küstüğüm için evden dışarı çıkmazdım. Spor yönelmek hayatımı değiştirdi. Arkadaşlarımla basket oynadığım için çok sevinçliyim. Eskiden dışarı çıktığımda dışlanıyordum, hor görüldüğümü düşünüyordum. Bu nedenle ben de hayat küstüm ve dışarı çıkmaz oldum. Ama buraya gelmem sayesinde artık çok şey değişti. Burada geldikten sonra dış çevrenin söylemlerini dikkate almıyorum. Ligden ihraç edilirsek buna çok üzülürüm. Yetkilerden yardım alırsak çok mutlu olacağız. Destek alırsak çok güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: