Engelli Belediye Meclis Üyesi Engellilerin Sesi Olacak

  MÜMİN ALTAŞ - Türkiye genelinde, büyükşehir belediye meclisi üyesi seçilen iki engelliden birisi olan Ahmet Mıhçı'nın amacı; engellilerin seslerinin daha iyi duyulmasını sağlamak.

MÜMİN ALTAŞ - Türkiye genelinde, büyükşehir belediye meclisi üyesi seçilen iki engelliden birisi olan Ahmet Mıhçı'nın amacı; engellilerin seslerinin daha iyi duyulmasını sağlamak. Konya Sakatlar Derneği'nin başkanlığını da yürüten Mıhçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1981 yılından bu yana sivil toplum kuruluşlarında engellilerin sorunları ile ilgilendiğini, 20 yıldır da derneğin başkanlığını yaptığını söyledi. Engellilere daha rahat bir yaşam sunmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Mıhçı, bu çalışmalara daha da nitelik kazandırmak için Karatay ilçesinden belediye meclis üyesi adayı olduğunu belirtti. - Konya ve İstanbul'dan seçildiler AK Parti yönetimi, belediye başkanları ve başta engelliler olmak üzere halkın teveccühüyle belediye meclis üyesi seçildiğini dile getiren Mıhçı, 6. sırada olması nedeniyle büyükşehir belediyesine geçtiğini vurguladı. Mıhçı, şunları kaydetti: "Türkiye'de iki büyükşehir belediyesinde engelli meclis üyesi var. Konya ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde... Amacımız; engellilerin yaşam standartlarını yükseltmek, onların daha güzel, daha işlevsel bir il, ilçe veya köy ortamında yaşamalarını sağlamaktır. Seçilmemiz, engelli camiamızı çok sevindirdi. İnşallah güzel çalışmalara imza atacağız. Temennim; diğer büyükşehir belediyelerimize de örnek oluruz." Mıhçı, Konya'nın 31 ilçesinde birçok engellinin yaşadığını, bu kişilerin her birinin engel durumuna göre ayrı ayrı isteklerinin olduğunu dile getirdi. - "Engellinin halinden engelli anlar" Engellilerin yaşam standardının yükseltilmesi noktasında yeni yasayla birlikte büyükşehir belediyelerine daha fazla yükün düştüğünü anlatan Mıhçı, şöyle devam etti: "Engellinin halinden engelli anlar. Engelli birinin belediye meclisine girmesi, engellilerin hayatın her alanında var olduğunu gösterir. Engelli gruplarının ihtiyaçlarının karşılanmasını, ulaşımdan tutun da sağlığa kadar bunların çözülmesini inşallah el birliğiyle belli bir seviyeye getireceğiz. Bizim burada yer almamızla tabii ki sıkıntılar yok olmaz ama güzel çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum. Engelli kardeşlerimizden çok güzel tepkiler aldım. Yanımıza gelip, 'Bu işi böyle yapabilir miyiz, nasıl bir çözüm bulabiliriz' diye soruyorlar. Dernek binasına 'biz de mecliste varız' diye umutla geliyorlar." Mıhçı, ilk meclis toplantısının ardından engellilerin sıkıntılarını gündeme getireceklerini, başta büyükşehir olmak üzere Konya'daki belediye başkanlarının engellilerin sorunlarına duyarlı olduklarını aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: