“Engelli binası için dilekçeden öteye gidemiyoruz”

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, yapılan çalışmalar neticesinde toplumda engelli bilincinin oluştuğunu, ancak...

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk, yapılan çalışmalar neticesinde toplumda engelli bilincinin oluştuğunu, ancak ulaşım konusunda hala büyük sıkıntıların yaşandığını ifade etti.
Engelliler için bir bina tahsis edilmesi yönündeki girişimlerinine de değinen Aktürk, bu konudaki çabalarının dilekçe vermekten öteye geçemediğinden yakındı. Aktürk, “Amacımız öncelikle engelli derneklerini, daha sonra engellilere hizmet eden diğer kurumları bir araya getirmekti. İki yıllık çalışmamız sonucunda bugün artık Osmaniye’de engelli bilincinin oluştuğunu görüyoruz. Bu yeterli değil. Engellilerin ulaşımı konusunda hala kentimizde büyük sıkıntılar var. Belki bugün engellilerimiz evde bakım hizmetlerini alıyorlar, rehabilitasyon merkezlerinde rehabilite hizmetler alıyorlar, milli eğitimden gerekli desteği alıyorlar, ücret konusunda devletimizin verdiği imkanlardan yararlanıyorlar. Ancak engellilerin şehir yaşamında, rahatlıkla bu yaşama katılacakları imkanlar hala yerine getirilemedi.” dedi.
2005 yılında Özürlüler Yasası’nı çıkarttığını, bu yasa ile 7 yıl içerisinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının özürlülerin erişebileceği hale getirilmesi zorunluluğu olduğunu vurgulayan Aktürk, “Yasanın belirlediği zaman bir yıllık süre kalmasına rağmen Türkiye’de hiçbir belediyede ve maalesef bu konuda Osmaniye Belediyemizde herhangi bir çalışma yok. Önümüzdeki günlerde bunun içinde bir çalışma yürüteceğiz. En azından, sokaklarımızın, mekânlarımızın, kamu kuruluşlarımızın engellilerin rahatlıkla yaşamını sürdürecekleri ya da hizmet verebilecekleri şekle getirilmesi için çalışmalar yapacağız. Ayrıca Osmaniye’de bir engelli binası yapılması yönünde destek olunması için valilik ve belediyeye geçtiğimiz yıllarda dilekçe ile müracaatlarımız olmuştu. Bu yıl yine bu dilekçelerimizin aynısını verdik, ancak sadece dilekçe vermekle kalıyoruz. İnşallah destek alırız ve Osmaniyemize engellilerimizin kullanabileceği bir bina kazandırırız.” diye konuştu.
Başkan Mimar Haydar Aktürk, toplantı sonunda “Dünya Engelliler Günü Etkinlik Programı” hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz