Engelli bisikletçiler Keşan’da mola verdi

İstanbul-Yeşilköy Eğitilebilir Zihinsel Engelli Çocuklar İş Okulu’nun bisiklet grubu, eğitmenleri ile birlikte Çanakkale’deki Şehitlik Abideleri’ni...

İstanbul-Yeşilköy Eğitilebilir Zihinsel Engelli Çocuklar İş Okulu’nun bisiklet grubu, eğitmenleri ile birlikte Çanakkale’deki Şehitlik Abideleri’ni ziyaret ettikten sonra Edirne’nin Keşan ilçesinde mola verdi.
İstanbul’dan 27 Haziran 2011 Pazartesi günü 7 sporcu, 3 idareci, antrenör ve eğiticileri ile birlikte bisikletlerle yola çıkan Turkuaz Bisiklet Grubu ve Yeşilköy Eğitilebilir Zihinsel Engelli Çocuklar İş Okulu sporcuları, Çanakkale ziyareti dönüşünde Keşan’da dinlendi.
Turkuaz Bisiklet Grubu’nun kurucu lideri Hüseyin Demirkaya, konuyla ilgili şunları söyledi: “Okulumuz 4 yıllık devlet okulu. Etkinliğe katılan öğrenciler eğitilebilir zihinsel engelliler. Eğitimlerin yanında sosyal etkinlikleri de yapma amacındayız. Amacımız bu çocukları topluma kazandırmak ve bu toplum içerisinde yaşamlarını kolaylaştırmak. Çocuklarımız bisiklet sporuna başladıktan sonra hareket kabiliyetleri arttı ve fikirlerini de beyan eder duruma geldi. Öğrencilerimiz ile Gelibolu Şehitliği’ne giderek, çocuklarımızın bu büyük duyguyu yerinde görmelerini sağladık. Bu bizim için hem bir gezi hem de antrenman niteliği taşımakta. Çünkü 2012 yılında uluslar arası bir yarışmaya katılmak istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz