Engelli Çocuklara Akvaryum Gezisi

Yenimahalle Belediyesi engelli çocuklara sıra dışı bir gün yaşattı. Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin engelli çocuklar...

Yenimahalle Belediyesi engelli çocuklara sıra dışı bir gün yaşattı. Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin engelli çocuklar için düzenlediği akvaryum gezisinde çocuklar hem su altı canlıları ile tanışma fırsatı yakaladılar hem de farklı bir gün geçirmiş oldular.

Geziye, Gören Kalpler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Batıkent Zihinsel Engelliler Derneği, Omurilik Felçliler Derneği ve Engelli Dernekleri Federasyonu bünyesinde yer alan engelli çocuklar ve velileri katıldı. Dev köpek balıklarından vatozlara, piranhalardan ahtapotlara kadar dünyanın çeşitli okyanus ve denizlerinde yaşamlarını sürdüren fantastik su altı canlılarını yakından görme fırsatı yakalayan çocuklar adeta büyülendiler. Balıkları elleriyle besleyen çocuklar, akvaryumdan ayrılmakta zorlandılar.

Reklam
Reklam

Engelli vatandaşlara yapılan her türlü hizmetin sosyal devletin gereği olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Engelli vatandaşlarımızın eğitimi ve sosyal yaşamını olumlu yönde etkileyecek her türlü etkinliğin içinde olacağız. Engelli çocuklarımızı evlerinden çıkararak sosyal hayatın içine katmalı onlara da yaşamı öğretmeliyiz. Bu alanda yürütülen çalışmaların büyük ciddiyetle yapılması gerektiğine inanıyorum. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu asla unutulmamalıdır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: